JON HOPKINS UK

Favoriser
Scene
Avalon
Show
23:30
Torsdag 4. juli 2019
Godgørende electronica-troldmand omfavner euforisk psychedelia

Hvis du er til den type electronica, der skildrer vilde menneskelige følelser på en måde, der ikke helt kan indfanges gennem mere organiske udtryksformer, så skal du lære Jon Hopkins at kende.

Disclosure, Brian Eno, David Lynch og Moderat er blot nogle navne i en lang række af prominente navne, som den engelske producer og musiker Jon Hopkins har samarbejdet med i sin karriere. Men den godgørende electronica-troldmand har også styr på, hvordan han skaber magi på egen hånd.

39-årige Jon Hopkins var et musikalsk vidunderbarn fra de helt tidlige år. Da han var blot 12 år gammel, spillede han klaver og dykkede ned i klassiske helte som Ravel og Stravinsky på Royal College of Music i London. Få år senere blev han fortryllet af elektronisk musik og begyndte at lave MIDI-musik på sin første computer, den klassiske Amiga 500. Han købte senere en Roland-synthesizer og begyndte at sammenstykke sine første elektroniske kompositioner.

Hopkins har opnået stor anerkendelse for sine hyper-æstetiske kompositioner, der svæver omkring i den elektroniske sfære, i grænselandet mellem ambient, IDM og moderne klassisk musik. Det er som et mangefarvet bolche med en smag af euforisk psychedelia.

Den alsidige brite har udgivet fire anmelderroste albums fulde af smukt dvælende electronica. Immunity (2013) blev nomineret til den prestigefyldte Mercury Music Prize og er siden blevet noget af en kultklassiker. Hans opfølger, Singularity (2018), er alt, hvad man turde håbe på. Den er større, tættere, hurtigere og er blevet kaldt et "microhouse masterpiece". Hopkins' numre bevæger sig sømløst gennem en levende verden, fra industrielt vibrerende peaks til blomstrende kosmos. Hans pulserende, glitchy EDM og downtempo, ambiente lyde er gennemsyret af en tristhed, der er svær at vende sig væk fra.

Når Jon Hopkins spiller live, er han en meget udadvendt performer. Det har han demonstreret med store shows på hans hjemlandets Glastonbury-festival, i Madison Square Garden, på Sónar og i Londons store O2-arena. Han laver en ekspressiv basfest, der giver vitaminer til både krop og sjæl.