JORGE BEN JOR BR

Scene
Orange
Show
16:00
Torsdag 4. juli 2019
Mere om kunstneren
Spotify
Facebook
Instagram
En levende legende, faderen til sambarock og en af de mest indflydelsesrige brasilianske kunstnere gennem tiden spiller på Roskilde Festival

Jorge Ben Jor brød igennem på Brasiliens dynamiske musikscene tilbage i 1963. Han skabte et nyt og innovativt mix af samba, soul, funk og vestlig pop.

Hans musik har været samplet heftigt af producere og dj's, ligesom der er lavet talrige covers af hans sange i så forskellige genrer som heavy metal, disco, rock, reggae, jazz, drum'n'bass og house.  

Hans kæmpehit "Mas Que Nada" (ja, du kender det, bare klik på det) er en af sangene. Nummeret blev indlemmet i Latin Grammy Hall of Fame i 2013. Jorge Ben Jor selv blev tildelt en Lifetime Achievement Award af Latin Recording Academy i 2005.

Hans originalitet og åbenhed har ført til medvirken i bevægelser som Jovem Guarda, bossa nova og Tropicália, hvilket sætter ham i den uovertrufne historiske situation at have været del af de fleste vigtige bevægelser i brasiliansk populærmusik i det 20. århundrede.

Hans sange fejrer hverdagen i Brasilien, fra favelaerne til fodboldbanerne, men dykker også ned i mere indforståede grublerier om alkymi og åndelighed.

Det var først i 1980'erne, at han for alvor landede på den international stjernehimmel. Hans stigende popularitet i den omgivende verden har budt på masser af invitationer til festivaloptrædener.

Jorge Ben Jor har været aktiv siden den tidlige start. Og det er ikke så lidt, han har set og oplevet: Han har udfordret den militære junta i Brasilien i 70'erne, han er blevet citeret af præsident Obama, blevet plagieret af Rod Stewart (sammenlign "Taj Mahal" med "Do You Think I’m Sexy?") og har samarbejdet med hip-hop-kunstnere som Dead Prez og Talib Kweli.

Jorge Ben Jor er en levende legende. Han turnerer ikke ofte uden for Brasilien, så vi er pavestolte af at have ham på programmet til Roskilde Festival 2019. Gør dig klar til at danse!