JULIEN BAKER US

Favoriser
Scene
Pavilion
Show
18:00
Torsdag 4. juli 2019
Enkle, hymne-agtige sange fra en plaget sjæl. Advarsel: Hun kan få dig til at knibe en tåre.

Sange om seksualitet. Sange om manglende selvtillid. Sange om isolation. Julien Baker har aldrig været bange for at tackle de store problemer. Hendes sange er ofte dystre, reflekterende affærer, som suger dig ind.

I en alder af 23 år er Baker allerede en af nyere tids mest anerkendte unge singer-songwriters. Hendes single fra 2017 "Claws in Your Back" blev feteret af The New York Times som en af ​​de 25 sange, der fortæller os, hvor musikken er på vej hen, og albummet, som sangen kom fra, Turn Out the Lights, var at finde på talrige årslister. Et par år før udgav hun sit debutalbum Sprained Ankle, som ikke er mindre indtagende.

Julien Baker spiller også som en del af boygenius, en alternativ supergruppe som ud over hende selv består af Phoebe Bridgers og Lucy Dacus (sidstnævnte spiller i øvrigt også på Roskilde Festival 2019).

Den Nashville-baserede musiker bygger en sang med enkle virkemidler. Den hviler for det meste på et harmonisk, looped guitarriff og Bakers ubøjelige ærlighed. Hendes melodier åbner hele verdener og doserer med rigelige mængder intimitet i deres søgen efter en menneskelig sandhed.

Og når Julien Baker spiller live, fylder hendes fortællinger om sorg smukt ethvert rum, hun optræder i. Hun træder på scenen og river sig selv op langs de brudlinjer, der er tilbage fra traumer, og ud fra vragresterne stråler noget lyst og kraftigt.

Julien Baker træder ofte på pedaler, der udløser loops og jævnligt balancerer både guitar og klaverspil i samme sang. Der er ren skønhed inde i hendes sange og fine stemme. Og skulle hun få dig til at knibe en tåre under sin optræden på Roskilde Festival 2019, må du ikke klandre hende.