K-X-P

Favoriser
Scene
Gloria
Show
01:30
Lørdag 6. juli 2019
Pulserende kraut/spacerock fra Helsinki

K-X-P kender alt til den medrivende magi i motorik-beatet. Dét som 70'ernes krautrockere benyttede til at drive deres sange fremad, langt ind i natten og ud i transcendensen.

Det beat har K-X-P hægtet sig godt fast i. Og de bruger det godt!

Det finske band blander elektronik, støj, popmelodier og tilmed techno i et hypnotisk og minimalistisk groove.

Bandets selvbetitlede debutalbum (2010) var et mesterstykke ud i rytmiske, primale eksplosioner med duellerende trommer og rablende vokaler. Efterfølgeren fra 2013 med titlen II tog to skridt fremad og blæste popelementer ind i stormen. Det tredje kapitel med titlen... nemlig, III, var opdelt i to forskellige udgivelser fra hhv. 2015 og 2016. Her fortsatte bandet sin primale rejse langs den intergalaktiske motorik-motorvej.

K-X-P er ved at klargøre nyt materiale. Det nye album, IV (ja!), kaster sig ind i nye verdener med minimaltechno, iskolde synths og rugende atmosfærer.

K-X-P spillede på Roskilde Festival tilbage i 2013 på vores talentscene, Countdown. De er klar til at komme tilbage. Og de medbringer noget stort og uhyrligt. På scenen er K-X-P en intens affære med en dronende, støjende lyd. Deres hypnotiske, bankende liveshows er ofte improviserede og normalt meget høje.