KIKAGAKU MOYO

Favoriser
Scene
Pavilion
Show
00:30
Lørdag 6. juli 2019
Japansk psykedelisk rockband kombinerer elementer af krautrock, indisk raga og syrefolk

Navnet på den japanske kvintet Kikagaku Moyo kan oversættes til 'geometriske mønstre', og det er ikke et dårligt valg for det teknisk dygtige Tokyo-band, som på de fleste af deres udgivelser bygger deres sange på cirkulære riffs og guitar/orgel-jams, der søger ud mod rummet og aldrig er på det forkerte spor.

Sporet fører dem til Roskilde Festival 2019 denne sommer!

Deres særligt krydrede blanding af raga, psych, freefolk og krautrock (generelt alle de gode ting fra 70'erne) har simret og boblet siden 2012. Da de startede, spillede de som gademusikanter rundt omkring i Tokyo. Nu har de travlt med at turnere, og det har bragt dem jorden rundt flere gange.

Deres flittige tourskema, som har også har ført dem til alle de vigtigste psych-festivaler rundt om i verden, har gjort dem et velsmurt og uforudsigeligt liveband. Og de har holdt sig produktive på samme tid.

Indtil videre er det blevet til fire kritikerroste albums og et par ep'er. Senest har de fremvist en løsere struktur og en mere beskidt og fuzzet lyd. Det har ikke gjort musikken mindre spændende eller kosmisk.

Kikagaku Moyo er ikke typen af band, der fatter sig i korthed. Du kan se frem til laaaange, intense spacejams, når de spiller Roskilde Festival.