KOPS DK

Favoriser
Scene
Countdown
Show
22:30
Søndag 30. juni 2019
Dansevenlige popsange med mørkere dybde. KOPS er et vidunderbarn, der begynder at møve sig ind på den (inter)nationale arena.

Kirkesang kan lede til noget stort. Det er tilfældet for KOPS (civilt navn Oskar Kops Kronback). Som barn sang han i drengekor i den lokale kirke, mens han drømte om at blive en house-dj.

I dag er KOPS en del af det København-baserede musikkollektiv Official Music. Han skaber næsten alle sine sange i Official Musics studie beliggende i ... tadaa ... et kirketårn i det centrale København. Det hjælper med de guddommelige inspirationer, må man formode.

Den 21-årige musiker bruger musikken som en slags selvterapi. Når man lytter til hans seneste single, "Salvation", bemærker man først slap-bassen, de funky vibes og trangen til øjeblikkeligt at ramme dansegulvet. Det er et vaskeægte hit. Det blev plukket som P3s Uundgåelige, og det sprang ind på hitlisterne i hele Skandinavien. Lyt nøje efter og du vil bemærke, at KOPS synger "I’m so afraid to die alone”. En glad sang på overfladen, men med en mørkere dybde.

Og det er måske den hemmelige opskrift bag KOPS 'musik: mødet mellem lys og mørke.

Den danske producent elsker at skrive sange. De tager enten en dag eller et år at skrive, har han selv fortalt, og de beretter om kærlighed, død, depression (som i "Salvation"), astronomi og religion.

Tidligere singler, "Takes 1 2 Know 1" og "Sorry Not Sorry", har også vundet spilletid på radiostationer som BBC1, Beats og P3, og de er smukke frø til noget større.

KOPS er en selvgjort kunstner. Han skriver og producerer selv sin musik, og det dufter meget af morgendagens popmusik. Hans Instagram-profil afslører sessions med navne som Phlake, Nonsens, Nicklas Sahl og ELOQ, så det bliver spændende at høre, hvad der mere kommer fra KOPS’ hånd.

Kom og hør KOPS spille på vores Countdown-scene på Roskilde Festival 2019, før resten af ​​verden lærer ham at kende.