LEMAITRE

Favoriser
Scene
Apollo
Show
18:00
Torsdag 4. juli 2019
Nordmændene har spændt dansemusklerne med deres elektroniske popbangere

Lemaitre er en elektronisk duo fra Norge (de er siden flyttet til L.A.). De to bedstevenner Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund dannede bandet i 2010 og navngav sig selv efter Georges Lemaître, ophavsmanden til Big Bang-teorien.

Og det er i sig selv en perfekt henvisning til deres lyd: Ligesom universet udvider sig, gør Lemaitres musik. De har oparbejdet en uforlignelig evne til at sammenflette forskellige stilarter og musikgenrer og skabe en lyd, der er deres helt egen. Den spænder fra drønende electro-house til catchy pop-groovere, den inkluderer en række gæstekunstnere, og der tages imod den med åbne arme i indiekredsene.

Lemaitre har arbejdet sig op til at blive en af de mest fremtrædende kunstnere på den stadigt skiftende elektroniske scene.

Efter den elektroniske duo først fik stor succes på SoundCloud, udgav de deres længe ventede debutalbum Chapter One i 2017. Ud over at pladen rummer deres helt store gennembrudshit "Closer", fungerer den også som et udstillingsvindue for bandets alt-inkluderende lyd.

På det seneste har Lemaitre forkælet fans med en lind strøm af singler, som hver især er forskellige fra hinanden, dog med den dér gyldne Lemaitre-signaturlyd. De vil alle ende på en EP, som snart ser dagens lys.

Måske var du i publikumsmængden, da Lemaitre spillede på Roskilde Festival tilbage i 2013 (se en optagelse her). Og hvis ikke har du her en ny chance for at fange denne norske stjerneduo. To bliver til mange flere, når de spiller live; bandet vokser til et fuldt band med guitarer, trommer, keyboards – og horn.

Lemaitre er klar til et big bang på Roskilde Festival.