LYDMOR

Lokation
Avalon
Show
23:00
Fredag 5. juli 2019
Boblende electropop-bangere og -ballader fra anmelderrost cyber-sirene.

Kvinde møder maskine. Nuller og ettaller kolliderer med følelser. Smuk, pulserende electropop toner frem.

Scenen er belyst med et diset blåt lys. Midt på scenen er en figur, der danser omkring. Figuren fremstår som en levende ledningsplade – eller er det neonfarvede blodårer? Måske begge dele. Hun arbejder bag en opsætning af elektronisk udstyr og synger til blød, melodisk elektronisk popmusik. Hendes navn er Lydmor, og hun vil lokke dig nærmere som en cyber-sirene.

Hendes civile navn er Jenny Rosander, og under kunstnernavnet Lydmor sammenvæver hun arty electropop med dance-elementer i et mix af uptempo bangere med tunge, mekaniske beats og sarte atmosfæriske ballader. Lydmor har udgivet musik siden 2012, og i 2018 ramte hun et kunstnerisk peak med sit tredje album, I Told You I’d Tell Them Our Story.

Albummet, der udgives på det anerkendte tyske label HFN (som efterhånden er lidt af en danskerkoloni med labelmates som Jacob Bellens, Trentemøller og Kasper Bjørke), er inspireret af et længere ophold i Shanghai, og pladen har også en helt særlig nattemørk metropolpuls over sig.

Lydmor kan også høres under rulleteksterne til filmen Vildheks (sangen hedder "Vild" og er guf for øregangene, sunget på dansk for en gangs skyld), ligesom hun har komponeret musikken til skuespillet "Orestien", som har præmiere til maj på Aarhus Teater.

Lydmor holder sig travl med at turnere og spille hvor og når som helst, hun kan. Og hun har været vidt omkring: fra førnævnte Shanghai, Kina over Bangkok, Thailand til Skt. Petersborg, Rusland.

Og i 2019 er det tid til Roskilde Festival. Glæd dig til en særlig neonfarvet, futuristisk koncert, der vil få din krop til at danse og dit hjerte til at bløde.