MADAME GANDHI US

Scene
Gloria
Show
12:30
Lørdag 6. juli 2019
Scene
House of Chroma
Show
14:00
Lørdag 6. juli 2019
Opløftende percussion-baseret dansemusik

The future is female!

Fra at løbe maraton i London i 2015, mens hun havde menstruation, friblødende hele vejen, til at lave en ep fyldt med electro, der decimerer patriarkatet, beviser den indisk-amerikanske producer og aktivist Kiran Gandhi, at det personlige bliver politisk. Og den anden vej rundt.

Gandhis musik under kunstnernavnet Madame Gandhi er et trådnet af kompleks lyrik og fordybende fusioner af elektronisk musik og rap. Med sangtitler, der bl.a. tæller "The Future Is Female", og temaer, der cirkulerer omkring feminisme, kærlighed og politik, leverer hendes ep Voices et tiltrængt minimalistisk, dog detaljeret greb tingenes tilstand i dag.

Hver sang har Kiran på trommer (fik vi nævnt, at hun har tæsket tønderne for M.I.A.?), vokal og slagtøj, ledsaget af intrikate elektroniske soundscapes.

Live bevæger hun sig med stor autoritet frem og tilbage på tværs af scenen, danser, bevæger sig til rytmen, én hun enten har skabt med beatboxing eller loops. Det er katalyserende at se på og lytte til og helt sikkert noget, du bør ikke gå glip af!

Madame Gandhi laver også en workshop og medvirker i en talk lørdag 6. juli kl. 14 i Art Zone på Roskilde Festival.