NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS

Favoriser
Scene
Arena
Show
19:00
Lørdag 6. juli 2019
Oasis-sangskriver klargør nyt album og er klar til en ny tur i karrusellen på Roskilde Festival

Noel Gallagher spillede en kæmpe rolle i udviklingen af britisk rockmusik i 90'erne og videre frem. Han var hjernen bag Oasis' største hits, som trak lige dele på de riff-tunge guitareskapader af The Who og de kløgtige, melodisk pophooks af The Beatles.

Efter at have forladt Oasis i 2009 lancerede han sit nye projekt, Noel Gallagher's High Flying Birds. Han udgav et selvbetitlet album i 2011, som toppede de britiske hitlister og solgte til dobbelt platin i hjemlandet. Hans opfølger, Chasing Yesterday (2015), gik ligeledes nr. 1. Begge album genvækkede hans Britpop-storhedstid. Med det tredje album, Who Built the Moon (2017), genoplivede Gallagher sin kærlighed til støjende neopsykedelia.

Noel Gallagher har spillet Roskilde Festival flere gange med Oasis, og han spillede her med sine High Flying Birds i 2015 i et pakket Arena-telt. Det show modtog op til flere stjernespækkede anmeldelser.

Nu er Gallagher ved at geare op igen. Han arbejder på et fjerde album.  Prøv at lytte til en håndfuld nye sange: ”If Love Is the Law”, “It’s a Beautiful World” og “The Dying of the Light”.

Gallagher (nu 51 år) og hans band spillede et par shows sidste år, hvor de live-testede nyt materiale. Reaktionen har været meget positiv, og koncerterne viste en gruppe i storform.

Denne stolte Manchestermand nægter at blive hængende i fortiden. Han skuer altid frem. Samtidig er han ikke bange for at tilbyde sit publikum en dosis af nostalgi, når han spiller live. Da han er sangskriver af alle de gamle Oasis-hits, er det vel kun naturligt, at han spiller nogle stykker af dem, ikke sandt?