PARQUET COURTS US

Favoriser
Scene
Avalon
Show
17:00
Torsdag 4. juli 2019
Mere om kunstneren
Spotify
Youtube
Website
Tighte indie-punkere rykker et skridt fremad

Dette Brooklyn-band (oprindeligt texanere) laver en kantet støj, som de selv fra starten kaldte ’americana punk’.

Parquet Courts er i kernen et rockband. De spiller lejlighedsvis med vildskaben fra den gamle punk, og sanger/guitarist Andrew Savage synger med den litterære positur a la Colin Newman (Wire) eller John Lydon (i PiL-regi), men rødderne af hvad Parquet Courts gør bedst skal findes i deres forsøg ud i at hægte pseudo-intellektuel rablen sammen med en lyd, der skylder lige så meget til klassisk rock og tidlig artrock som til punk og kølvandet herpå.

Med tre fantastiske "rigtige" plader i bagagen og en håndfuld sideprojekter er det fantastisk, at sangskriverduoen Andrew Savage og Austin Brown (med backing af Andrews bror Max på trommer og Sean Yeaton på bas) har kunnet ikke bare konstant levere nogle af årtiets stærkeste indierock, men på en eller anden måde formår at overgå sig selv med hver udgivelse. De bliver mere populære, forståeligt nok, men heldigvis har DIY-kvartetten ikke slebet nogle af deres skarpe kanter.

Til deres seneste album, Wide Awake!, fik Parquet Courts Danger Mouse (ja, dén Danger Mouse) på som producer. Han var allerede fan, og bandet inviterede ham ind for at prøve nye ting af, og ærlig talt, fordi det på papiret ikke gav så meget mening. Danger Mouse lod bare gutterne gøre deres ting. De spiller med samme ild som tidligere, og bytter af og til deres guitarfyrværkeri ud med mere dansable jams.

Parquet Courts er et fantastisk live band. Måske fangede du dem på Roskilde 2013, hvor de charmerede alle til showet. Det kan du roligt regne med, at de gør igen. De er kun blevet en mere tight enhed i tidens løb, og fortsat (heldigvis!) med den helt rigtige mængde fjollerier på scenen.