PETROL GIRLS

Lokation
Pavilion
Show
22:00
Lørdag 6. juli 2019
Vredt, feministisk post-hardcore-band pisker en storm op

”I’m not a victim, I survived – it was my anger that kept me alive”.

Ordene bliver skreget, trommer og guitarer tordner og lyner. Det er med knyttet næve og løftet hoved, at budskabet fra sangen "Survivor" leveres i rasende solidaritet med #MeToo-bevægelsen.

Bandet bag sangen hedder Petrol Girls. De er et feministisk post-hardcore-band, dannet i London og med medlemmer fra Østrig, Litauen og Storbritannien.

Petrol Girls har opkaldt sig selv efter Pétroleuses, mytiske kvinder fra Paris som angiveligt satte ild til privat ejendom med molotovcocktails og afviste traditionelle kønsroller.

De er et band, der griber fat om halsen på dig og spytter deres vrede ud – og det varer ikke længe, før du skriger tilbage. Af ren begejstring. Petrol Girls er en brændende musikalsk molotovcocktail med deres kantede rytmer, skæve hooks og optankede punkenergi, og de vil konvertere eventuelle tvivlere (er der virkelig nogen?) til troende.

Arkivér dette band under 'højt' og 'vredt'. Hvis du er til de hårdtslående lyde fra Refused, Gallows og At the Drive-in, vil du synes godt om Petrol Girls.

Efter et par ep'er udgav Petrol Girls deres debutalbum, Talk of Violence, i 2016. Endnu en ep fulgte i 2018, og i slutningen af maj udgiver bandet deres andet album, Cut & Stitch.

Kom og ras med, mosh med, græd med, dans med – bare vær med når Petrol Girls spiller på Roskilde Festival 2019.