ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER

Favoriser
Scene
Pavilion
Show
20:15
Onsdag 3. juli 2019
Solbeskinnet, jangly indierock

Denne australske kvintet gør indierocken sjov igen.

Rolling Blackouts Coastal Fever (det tager lidt tid at huske deres navn, men det er umagen værd!) står ud i musiklandskabet med deres kløgtige, energiske indierock fuld af sprælske guitarlinjer, skarpe hooks og tør humor.

De tager den melodiske styrke fra landsmændene i The Go-Betweens, dynamikken fra The Strokes, janglen fra det bedste i Flying Nun-bagkataloget og pisker det hele sammen til en frisklydende lækkerbidsken – med attitude og uden dikkedarer.

RBCF har intet mindre end tre guitarister. Og det er ikke alt: De har også tre sangskrivere og sangere. Fran Keaney, Tom Russo og Joe White maler små portrætter af angst og dét at blive ældre (leveret med skarp vid) og deres sammenvævede guitarer er en sand fryd for alle guitarpophoveder.

Den australske gruppe startede for fuldt tryk for nogle år tilbage. De blev dannet i Melbourne i 2013, udgav deres første EP Talk Tight på det Sydney-baserede pladeselskab Ivy League, rykkede så til indie-mastodonten Sub Pop med 2017-EP'en The French Press, før de udgav deres pragtfulde og stærkt anmelderroste debutalbum Hopes Down i 2018.

Rolling Blackouts bevæbner sig nærmest med kortfattethed: De holde deres sange helt stramme og koncise. Samtidig pakker de så meget ind i hver af dem, at det nærmest er som at læse Krig og fred indgraveret på bagsiden af en køleskabsmagnet.

Det betyder også, at de kan proppe næsten hele deres katalog ned i en sætliste. Og tag vores ord for gode varer her: Du vil blive fuldstændig kuldslået (på den gode måde!), når du ser disse gutter live. RBCF-janglen har store fangarme, og den vil omfavne dig til en storsmilende rockfest. Kom og rid med på bølgen, som RBCF skaber, når de spiller på Roskilde Festival 2019.