SIBUSILE XABA

Favoriser
Scene
Gloria
Show
14:30
Torsdag 4. juli 2019
Guitar-lærd og skaberen af hypnotisk, healende jazz

Sydafrikanske Sibusile Xaba er lige dele akustisk guitar-visionær og urban mytolog, og han skaber en smuk blanding af afrikansk folk, flamenco og jazz.

Backet af udtryksfuldt fingerspil og dæmpede jazzakkorder synger Xaba synger på zulu med intens indlevelse: Han gengiver sine twangede guitartoner, griner, forkynder og græder ind over strengespillet.

Med en legende og åndelige lyd, der nærmest hæver sig over det naturlige liv, lyder det, som om Xabas sjælfulde stemme kanaliserer til et helt andet univers.

Hans debutplader, en dobbeltudgivelse, omfatter to tidløse samlinger af sange, Open Letter to Adoniah og Unlearning, som er mystiske og overjordiske og dog alligevel helt bekendte. Det er helt formidable sange; bare spørg The Guardian.

Sibusile Xaba opsporer en medfødt historiefortælling, der er meget mere end ord. Han graver frygtløst ned under tidens toneklang, hvor han finder en rig, levende afrikansk kulturarv, som synes tabt for nutidens musikalske generation.

Kom og hør hvor rigt og mangefacetteret det kan lyde, når Sibusile Xaba træder på scenen med sin seksstrengede – han ledsages af en percussionist.