ULVER

Favoriser
Scene
Pavilion
Show
18:30
Onsdag 3. juli 2019
Dette eksperimenterende, evigt foranderlige band udforsker nye stilarter for hvert album, og de slår hårdt hver gang

Hvis du foretrækker forudsigelighed og 'sikre' bands, der altid lyder på samme måde, bør du styre langt væk fra Ulver. Den norske gruppe har gjort det til deres modus operandus at skifte ham for hvert album, de laver – hver gang med en ny farve og en ny lyd.

Ulver har lydt på mange forskellige måder i de 25 år, de har spillet, siden begyndelsen i Oslo i 1993. Bandet har spillet rendyrket black metal, folkede akustiske salmer, atmosfærisk musik, progrock og orkestermusik. Den måske mest drastiske transformation skete på The Assassination of Julius Caesar (2017), et album som førte Ulver i en synthpoppet retning, omend badet i en mytisk melankoli.

Det er som et stort, metamusikalsk eksperiment, hvor de ser, hvor langt de kan tage tingene, og hvor meget de kan skubbe deres publikum uden for deres normale komfortzone. Faktum er: Du ved aldrig, hvad du får, og det er, hvad der altid gør Ulver interessant.

Til maj udgiver Ulver deres 12. album, Drone Activity. Det bliver spændende at høre, hvor de nu tager os hen (her er en lille teaser).

I de første 15 år af Ulvers eksistens spillede de aldrig live, hvilket blot føjede mere mystik og uforudsigelighed til bandet. I dag står man og stirrer mod scenen for at se, hvilket maskineri de har sat op af forstærkere, keyboards, paukere, laptops etc.

Det kunne se sådan her ud:

Eller sådan her:

Én ting er sikker: Et gennemstrålende lysshow ledsager den filmiske karakter, som deres musik har. Ulver er et af de bands, der dedikerer masser af tid til produktionsdetaljer omkring deres koncerter. Så uanset hvilken genre du er til, bør du helt sikkert følge disse norske ulve, når de sætter lyd til deres kamæleon-agtige konstant skiftende musik.