VINICIO CAPOSSELA IT

Favoriser
Scene
Pavilion
Show
12:00
Torsdag 4. juli 2019
En af Italiens største troubadourer besøger Roskilde

De musikalske helte i Italien er ikke så kendte uden for støvlelandets grænser. Det fortjener at være anderledes.

Vinicio Capossela har status som en af Italiens bedst kendte musikere takket være en stil, der afspejler alt fra Tom Waits til det rockteatralske a la tidlig Genesis.

Capossela er en romantisk crooner og en musikalsk strejfer. Hans forkærlighed for forskellige former for ompa – vals, blues, Kurt Weill-agtig cabaret, bolero og klezmer – fører til sprudlende setlister fyldt med forskelligfarvede sange.

Den eksperimenterende singer-songwriter har haft en succesfuld karriere, der strækker sig over næsten 30 år. I løbet af denne tid har Capossela vundet mange ærespriser i Italien og arbejdet sammen med den amerikanske guitarist Marc Ribot (ja, det er Tom Waits' wingman), balkanblæser-heltene Kočani Orkestar og indie-americana-rockerne Calexico.

Capossela trækker på mange traditioner inden for italiensk folkemusik, græsk rembetika, sømandsviser og meget mere. Den italienske musiker er også glad for litteratur. Han følger sporene på moderne og klassiske forfattere, lige fra Fante og Céline til Coleridge og Chaucer. Det bør ikke være nogen overraskelse, at han er forfatter selv, og han har fået tildelt en pris fra Società Dante Alighieri i 2015.

Oplev en af Italiens største sangskrivere, når Vinicio Capossela spiller på Roskilde Festival 2019.