WU-TANG CLAN US

Scene
Orange
Show
22:00
Fredag 5. juli 2019
Kaoskrigeriske rap-superhelte klar til comeback på Roskilde

Stik W-håndtegnene i vejret for Wu-Tang Clan kommer! Hip-hop-revolutionærerne hoppede fra Staten Islands cementblokke og direkte ind i hip-hop-historien. Og de kom nærmest ud af det blå og stjal al opmærksomhed, da de bragede ind på scenen med den skelsættende debut Enter The Wu-Tang: 36 Chambers (1993).

De havde en aggressiv råstyrke, som blandet med gruppens superhelte-inspirerede greb på kampsport-film og krigskunst var helt unik.

Klanen blev også til et hav af succesrige sideprojekter, som gjorde medlemmerne til stjerner hver især. Men det er under Wu-Tang-flaget, at de for alvor er kaoskrigeriske superhelte.

Gruppen har udgivet syv plader, hvoraf flere af dem har solgt til mangedobbelt platin. Senest har et af medlemmerne, RZA, også lavet en dokuserie om gruppen (se her), og der skulle også være en dramatiseret serie på vej, som fortæller den vilde historie om Wu-Tang Clan. Den historie er langt fra slut.

Det er 15 år siden, de sidst var på Roskilde Festival, og det ringer fortsat sandt: ”Wu-Tang Clan ain't nuthing ta fuck wit”.