TAG GODT IMOD AMBEREUM

PUBLICERET TORSDAG 30.5.2019

Ambereum er navnet på et nyt område på festivalpladsen med dj’s, kunst, afslapning og raves. En totalinstallation med alt fra performance til techno og house.

Ambereum er navnet på et sansende frirum, der giver plads til at drømme, komme ned i tempo og skabe relationer på tværs af sociale, kulturelle og spirituelle skel.

Ambereum er kurateret af Solvej Helweg Ovesen. Du finder det mellem Art Zone og Arena, og du kan ikke gå galt:

Det gyldne rum – hvis ordet rum overhovedet dækker det! – er skabt af den tyske kunstner Viron Erol Vert med inspiration fra ravets helende egenskaber, græske og syriske templer og idéen om at kombinere de tidlige naturreligioner med den romerske og græske mytologi i et natklublignende, ravorange, psykedelisk rum.

Og natklub er lige nøjagtigt, hvad det bliver til om aftenen.

Om dagen kan du opleve performances og koncerter med Isabel Lewis, Tomoko Sauvage, Francesco Cavaliere og Wojtek Blecharz. Du kan også bruge det som et oplagt sted at slappe af og nyde en drink.

I Ambereum kan du opleve dele af sanseudstillingen Sensorium: A Laboratory for the Deceleration of the Body and for a New Politics of the Senses, der også er kurateret af Solvej Helweg Ovesen.

Når aftenen falder på, er det tid til fest, dans og intimitet med house, techno og eksperimenterende elektronisk musik, når Regelbau, Fast Forward og berlinske dj's spiller fra kl. 22-03 torsdag, fredag og lørdag.

Hvad kan jeg opleve i Ambereum?

Tomoko Sauvage laver musik ud af vand: den japanske kunstner spiller med hænderne på vandet i porcelænsskåle af forskellige størrelser. Hun rører ved og drypper vandet og forstærker det med hydrophoner (undervandsmikrofoner).

Amerikanske Isabel Lewis iscenesætter midt i festivalens hektiske sociale rum en mulighed for fælles fordybelse, hvor du inviteres til at geare ned i slowmotion og blive medskaber af en kollektiv koreografi.

Francesco Cavaliere indfanger lyde og lader dem spille i tomme beholdere. Den italienske musikmagiker giver en abstrakt men meget inddragende performance, hvor han benytter adskillige tomme vaser og horn.

Den polske kunstner Wojtek Blecharz behandler festivaldeltagerne med lyd: På en yogamåtte med lukkede øjne får du placeret et mindre antal trådløse højttalere omkring dig og på dig for at kunne mærke de lydlige vibrationer.

I løbet af dagen – og mellem performances – kan du trække dig tilbage i Ambereum og chille, slappe af eller bare være. Så er det næste spørgsmål… hvad sker der om aftenen?

Fest om natten med feterede dj’s

Torsdag, fredag og lørdag aften og nat forvandles Ambereum til et regulært festcentrum, når nogle af Danmarks og Berlins bedste dj’s fyrer op fra kl. 22-03.

Sensorium: A Laboratory for the Deceleration of the Body and for a New Politics of the Senses er ko-produceret af den RIBOCA1, Riga Biennialen 2018.