CHANCE THE RAPPER KOMMER!

PUBLICERET ONSDAG 10.4.2019

Stjernerapperen spiller fredag på Orange Scene. De andre nye navne er Sharon van Etten, Lizzo, Petrol Girls, Fouli og Vinicio Caposella.

Nok har vi præsenteret årets plakat, men der er stadig plads til nogle overraskelser.

Det betyder, at den indflydelsesrige og populære Chance the Rapper får chancen for at sætte festivalen på den anden ende, når han med sit band indtager Orange Scene til et højenergisk festshow, der blander rap med storladne gospel-ballader.

I 2016 ændrede Chance the Rapper musikbranchens spilleregler, da han som den første kunstner modtog Grammy’er for en streaming-udgivelse, og det spraglede og gospel-inspirerede mixtape Coloring Book blev samtidig det afgørende gennembrud for den nu 25-årige rapper.

I hjembyen Chicago er han desuden anerkendt for sit aktivistiske fokus på at øge unges politiske bevidsthed, og han har doneret penge til byens nedslidte skoler og engageret sig i kampen for øget våbenkontrol.

I øjeblikket lægger han sidste hånd på den længeventede opfølger til Coloring Book, der er planlagt til at udkomme til sommer.

Dagens andre nye navne er den rørende og albumaktuelle indie-singer-songwriter Sharon Van Etten, den Minneapolis-baserede rapper og sanger Lizzo, der imponerede festivalens bookere på den amerikanske branchefestival SXSW, den danske gaderapper Fouli, post-hardcore-bandet Petrol Girls og den italienske crooner og troubadour Vinicio Capossela.

Disse seks kunstnere er i dag blevet offentliggjort:
  • CHANCE THE RAPPER (US)
  • FOULI (DK)
  • LIZZO (US)
  • PETROL GIRLS (UK)
  • SHARON VAN ETTEN (US)
  • VINICIO CAPOSSELA (IT)

I foråret afslører vi spilleplanen og hele vores kunst- og aktivismeprogram.