CLAUDIA COMTE OG FØLELSEN AF FÆLLESSKAB

PUBLICERET TORSDAG 9.5.2019

Den schweiziske kunstner har i øjeblikket sin største soloudstilling nogensinde på Copenhagen Contemporary. Til sommer besøger hun Roskilde Festival.

Forestil dig det: Store træstammer udgør en stor skulptur, hvor du kan hænge ud, møde nye venner og nyde udsigten over festivalen. Du kan forvente noget, når Claudia Comte besøger Roskilde Festival 2019.

“Fællesskab” er et nøgleord for Roskilde Festival, og Claudia Comtes skulptur ME WE giver publikum mulighed for at skabe netop det.

Den enorme skulptur, der staver værkets titel, giver alle et rum til at samles, mødes og etablere nye venskaber, samtidig med at det skaber nye perspektiver og udsigtspunkter, hvorfra man kan betragte festivalen.

Skulpturen består af stammer fra 16 grantræer, som hver er op til seks meter lange, 50 centimeter tykke og med en vægt på imponerende 800 kilo. Den er den fjerde i en serie af træstamme-sætninger, der leger med geometrien i sproget. Som en modsætning til den almindelige talemåde “os og dem”, der udtrykker en forskel mellem grupper, udtrykker ME WE i stedet fællesskab og sammenhold.

Solidaritet og bæredygtighed

Comte har sin hidtil største soloudstilling på Copenhagen Contemporary, hvor 40 afbarkede træer er i midten af en kollapset skov. En installation, der afspejler vor tids effekt på planetens økosystemer.

I forbindelse udstillingen, I Have Grown Taller from Standing with Trees, har den schweiziske kunstner plantet to træer for hvert træ, hun har brugt i forbindelse med udstillingen. Hun vil ligeledes på Roskilde Festival arbejde med træer på bæredygtig vis.

Hendes værk, ligesom meget af hendes kunst, vokser ud af en solidaritet med både naturen og marginaliserede samfundsgrupper. Nu er hun en etableret kunstner, der kan vise vejen for mange andre. Som hun har sagt til Artsy:

Hvis du giver kvinder muligheden for at arbejde i stort format, så gør de det.
CLAUDIA COMTE

Claudia Comte på Roskilde Festival er præsenteret og kurateret i samarbejde med Copenhagen Contemporary.

 

 

Claudia Comte biografi

Claudia Comte er en schweizisk kunstner født i 1983. Hendes værker er blevet udstillet vidt og bredt. Bl.a. Zigzags and Diagonals, MOCA Cleveland (2018), Swiss Performance Now, Kunsthalle Basel (2018), NOW I WON, Messeplatz, Art Basel (2017), 10 Rooms, 40 Walls, 1059 m2, Kunstmuseum Luzern (2017), I have Grown Taller From Standing with Trees, Copenhagen Contemporary, 2019.

Henter...