SAMMEN IMOD ULOVLIGT BILLETSALG

PUBLICERET FREDAG 5.4.2019

#billetblind er en ny kampagne, der skal bekæmpe ulovligt billetsalg. Den er blevet til i samarbejde mellem Kulturministeriet og en række af landets billetudbydere, festivaler, forbrugerorganisationer og koncert- og kulturhuse.

Flere og flere musikelskere bliver snydt af ulovligt billetsalg fra uofficielle leverandører og websites. De bruger kneb som stressende nedtællinger og ændringer af prisen i sidste øjeblik for at snyde forbrugerne til at foretage impulsive køb af billetter til overpris - eller køb af billetter, som er falske.

Kampagnen #billetblind byder på tre konkrete råd for at sikre, at du køber en gyldig billet og ikke bliver snydt.

 1. Tjek, at prisen stemmer, og at du ikke betaler overpris
  Et trick, som ofte benyttes af uofficielle udbydere og billethajer på nettet, er at ændre prisen på billetten i sidste øjeblik. Det betyder, at hvis du som forbruger ikke er opmærksom i den sidste del af købet, så kan du ende med at betale dobbeltpris eller mere uden at vide det. Mange sælger også billetter videre til en langt højere pris end udgangspunktet, men det er ulovligt at videresælge billetter til overpris i Danmark.

 2. Køb kun hos officielle billetudbydere eller arrangør
  Hvis du køber dine billetter via de officielle danske sider, så er du sikker på, at billetten er lovlig, og at prisen stemmer. Se et udvalg af officielle- og uofficielle billetudbydere.

 3. Hvis du er i tvivl, så gå til arrangørens egen side
  På spillesteder og arrangørers egne hjemmesider er der altid link til den officielle
  billetportal, så hvis du er i tvivl, så brug denne indgang til dit billetkøb.

Roskilde Festivals officielle billetpartner er Ticketmaster.

Partnerne bag kampagnen er Kulturministeriet, Roskilde Festival, NorthSide, Tinderbox, Down the Drain Concerts, Billetlugen, Smukfest, Spillestedet VEGA, Danske Koncert- og Kulturhuse, Dansk Live, Musik i Lejet, DR Koncerthuset, Forbrugerrådet Tænk, YourTicket og Billetsalg.dk ApS.

Læs mere