HER ER DE DONATIONSMODTAGERE, SOM I HAR NOMINERET

PUBLICERET TORSDAG 14.2.2019

Roskilde Festival er 100 % non-profit. Det betyder, at hele vores overskud doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Det er et overskud, vi har skabt sammen, og i efteråret gav vi festivalens frivillige mulighed for at nominere organisationer og initiativer, som ifølge dem fortjener at blive støttet.

Temaet for denne donationspulje var arrangementer eller foreninger, som gennem kunst og kultur skaber åbne fællesskaber for børn og unge.

Vi har blandt de nominerede udvalgt 10 initiativer, som alle lever op til dette og inspirerer os ved netop at gøre en forskel for børn og unge. De modtager hver især en donation, så de fortsat kan vise vejen og give ungdommen en stemme. Du kan læse mere om dem alle sammen herunder.

Til april vil det igen være muligt at nominere potentielle donationsmodtagere. Denne gang vil alle kunne indstille et initiativ, en organisation eller en aktivitet. Vi skal nok fortælle meget mere, når vi nærmer os, men det vil fortsat handle om solidaritet – med fokus på børn og unge.

Foreningen for Festivalen Thesmoforia

40.000 DKK

Thesmoforia er en festival, der præsenterer grænsesøgende kunst i krydsfeltet mellem performance, film, lyd og lys. Foreningen for Festivalen Thesmoforia støtter unge kunstneres mulighed for at udfolde og udvikle sig gennem workshops og sparring fra relevante fagfolk og etablerede kunstnere.

Finn Nørgaard Foreningen

150.000 DKK

Finn Nørgaard Foreningen arbejder med projekter, der støtter udsatte børn og unge og fremmer mellemmenneskelig forståelse. Donationen til foreningen tildeles for filmprojektet Zoom Circle, der giver unge fra Mjølnerparken en stemme til at dele deres virkelighed, drømme og håb via film.

Medborgerne

70.000 DKK

Medborgerne er en sammenslutning af foreninger, skoler, kirker og moskéer, der arbejder sammen for at skabe positive fællesskaber, trygge gader og flere kulturtilbud på Nørrebro og i Nordvest på tværs af forskellige samfundsgrupper.

Panteras

70.000 DKK

Panteras består af DJ’s, der laver musik med unge flygtninge og immigranter. Gennem musikken opstår nye fællesskaber og kulturel samhørighed. Roskilde Festivals donation vil bl.a. gå til køb af udstyr og midler til at afholde workshops.

Yngel Netværk

30.000 DKK

Yngel Netværk arbejder for at skabe et mere mangfoldigt miljø inden for tegneserieverdenen. Donationen skal hjælpe foreningen med at publicere de tegneserier, som de får tilsendt af deres netværk. Foreningen arbejder med særlige temaer – også svære temaer som vold – som tegnerne med denne støtte får mulighed for at fortælle.

Læs for Livet

250.000 DKK

Læs for Livet indsamler bøger og donerer skræddersyede biblioteker til institutioner, som arbejder med udsatte børn og unge. I udvælgelsen af bogsamlinger tages der både højde for børnene og de unges egne ønsker og for variation i genrer og sværhedsgrader.

Kærshovedgård Fællesskab

30.000 DKK

Kærshovedgård Fællesskab består af afviste asylansøgere og asylaktivister, der er gået sammen om at sætte fokus på problemerne ved at leve et isoleret liv. Gennem sociale arrangementer, aktivistiske events og debatarrangementer kæmper de imod statslige indgreb i flygtninge og migranters frie bevægelighed.

Foreningen Dragekompagniet

130.000 DKK

Foreningen Dragekompagniet skaber frirum for udsatte børn og unge gennem aktiviteter som dukke- og børneteater, billede- og skulpturværksteder, leg og historiefortælling, der tager afsæt i børnenes egne drømme og behov.

Dialog Holbæk

100.000 DKK

Dialog Holbæk arbejder på at etablere et nyt hus i Holbæk, der skal være et samlingssted for kommunens borgere. Donationen skal sikre, at der er midler til, at psykisk sårbare unge kan blive en del huset.

Pathfinder Society Denmark

30.000 DKK

Pathfinder Society er en forening, der skaber et fællesskab for rollespillere gennem sociale aktiviteter. Donationen er øremærket til at leje lokaler med handicapvenlige faciliteter, så personer med handicap har bedre forudsætninger for at være en del af fællesskabet.

Henter...