HOUSE OF CHROMA: TALKS, PERFORMANCES, WORKSHOPS OG MUSIK

PUBLICERET TORSDAG 13.6.2019

House of Chroma lægger hus til talks, performances, workshops og musik. Mød Madame Gandhi, Marina, Micah White fra Occupy Wall Street, Theis Ørntoft, Claudia Comte, Sanne Cigale Benmouyal, Emma Holten og mange flere. Det bliver farverigt!

Lige ud for dommertårnet, tæt på Gloria og Food Court. I hjertet af Art Zone.

Her har den brasilianske kunstner Eli Sudbrack skabt en stor, farverig dome ved navn House of Chroma. Det er en eksplosion af farver og idéer, der lægger, ja, hus til en række talks og debatter, performances og musik og ikke mindst workshops.

Netop Eli Sudbrack – kurateret af Aukje Lepoutre Ravn – laver en performance sammen med sine brasilianske landsmænd Boca de Cabelo, Mavi Veloso og Nascha Princess, ligesom også Fréderic Gies og Moeisha Aden performer i domen.

Rapolitics og Occupy Wall Street-stifteren Micah White laver engagerende workshops.

Talks og debatter er der også i stor stil med kunstnere som Claudia Comte og Askew One, aktivister som Saffiyah Khan, Aya Chebbi og Emma Holten og samfundsdebattører som Sanne Cigale Benmoyal og Theis Ørntoft. Musiker Madame Gandhi (spiller i Gloria lørdag) giver også en talk.

Musik er der da også i House of Chroma. Den står Sofie Birch, Frk. Jacobsen, IKI, Born In Flamez og The Illustrious Blacks for.

Musik er der da også i House of Chroma. Den står Frk. Jacobsen, IKI, Born in Flamez, The Illustrious Blacks og Sofie Birch for. Sidstnævnte har i øvrigt skrevet sangen Hills Bells Mother, der fungerer som den jingle i House of Chroma, der varsler, at en talk, debat eller anden aktivitet skal til at starte.

Eli Sudbrack – også kendt under kunstnernavnet Assume Vivid Astro Focus.

Hvad sker der de enkelte dage?

House of Chroma byder på fire forrygende dage, der hver behandler festivalens solidaritetstema på forskellige måder:

  • Onsdag 3. juli er der queer-fokus (med førnævnte brasilianere i front)
  • Torsdag 4. juli handler det om politisk aktivisme (med bl.a. Aya Chebbi & Emma Holten, Micah White og Saffiyah Khan)
  • Fredag 5. juli behandler vi ung, grøn klimaaktivisme (med Den Grønne Studenterbevægelse og klimabevidste kunstnere som Claudia Comte, Sissel Tolaas og Theis Ørntoft)
  • Lørdag 6. juli er fokus på kvinder i kulturen (med bl.a. Madame Gandhi, Sanne Cigale Benmouyal og Marina).
Kan I give nogle eksempler på oplevelserne?

Naturligvis! Brasilianerne fokuserer under overskriften Brazilian Queer Resistance på LBGTQAI-miljøet i deres hjemland. Det politiske miljø i Brasilien har gjort deres liv og virke på én gang farligere og vigtigere end nogensinde før.

Den Grønne Studenterbevægelse taler om klimakrise, og Theis Ørntoft læser op af sine økopoetiske tekster.

Fotograf/activist/model/musiker Saffiyah Khan fortæller om at blive verdensberømt aktivist på rekordtid, og danske Sanne Cigale deler betragtninger om modet til at stå ved sit jødiske ophav.

Moeisha Ali Aden er transkvinde, flygtning, sort og muslim. Men hvilke kampe skal man tage, og hvornår skal man råbe op? Det belyser hun i en performativ talk.

Den schweiziske kunstner Claudia Comte er aktuel med skulpturen ME WE på Roskilde Festival i samarbejde med Copenhagen Contemporary. I House of Chroma vil hun udfolde sin praksis med fokus på bæredygtighed, klima og naturen i en talk modereret af Copenhagen Contemporarys udstillingschef Jannie Haagemann.

Det handler ofte om kvinderne musikscenerne, men hvad med dem bag scenerne? Girls Are Awesome modererer og præsenterer Girls Are Talking med Karen Vincent fra SheCanPlay, Jenny Rossander (Lydmor) og lydtekniker Jessica Petersen fra Roskilde Festival.

Det bliver farverigt, fantasifuldt og inspirerende. Velkommen i House of Chroma!