COPENHAGEN PRIDE ÅBNER RAINBOW ROOM PÅ ROSKILDE FESTIVAL

PUBLICERET ONSDAG 26.6.2019

Festivalen Copenhagen Pride deltager for første gang med en række talks og events.

Copenhagen Pride arrangerer hvert år i august Danmarks største mangfoldighedsfestival, og Roskilde Festival er Nordens største musikfestival. Fra begge festivalers side har der i de senere år været et stort ønske om et endnu tættere samarbejde med henblik på erfaringsudveksling, tilstedeværelse i hinandens festivaler og øget tryghed for begge organisationers festivalgæster. 

I 2019 har det samarbejde resulteret i, at Copenhagen Pride er til stede under hele festivalen med et nyskabt Rainbow Room (beliggende på campingområdet mellem Hydration Zone, Flokkr og GAME), hvor der fra søndag 30/6 til lørdag 6/7 vil være aktiviteter, debatter og masser af hygge i trygge rammer i en af Roskilde Festivals agoraer.

Rainbow Room er skabt i samarbejde med Unicorny Camp, der i mange år har været fast inventar i selvbyggerbyen Dream City, Copenhagen 2021 (World Pride i København 2021) samt den fællesskabende organisation AURA under LGBT Danmark.

Tanken er at skabe et inkluderende, trygt og hyggeligt space i alle regnbuens farver - med plads til alle - hvor et af nøgleordene er respekt.

Copenhagen Prides vision er at skabe en verden, hvor enhver kan elske og leve - frit og i tryghed. Håbet er, at Roskilde Rainbow Room vil kunne bidrage positivt til endnu mere inklusion, respekt, tryghed og kærlighed, og vores mål er naturligvis, at LGBT+ personer på årets festival vil komme ned forbi os, deltage og aktivt medvirke til at skabe endnu mere regnbuerum på Roskilde.

Du kan finde Rainbow Room i East City. Gå efter regnbuefarverne.

PROGRAMBESKRIVELSER

#Minoritet i minoriteten – minoritetsetnisk:

LGBT+ befolkningen er en minoritet i samfundet. Men hvad hvis man har andre minoritetsidentiteter, fx med sin etnicitet? Kom og hør Sabaah fortælle, hvilke erfaringer man kan have som minoritet i minoriteten og bliv klogere på privilegier, usynliggørelse og repræsentation fra et perspektiv du måske ikke hører fra hver dag.

#Fra homofobi til empati:

Hvad betyder homofobi – og hvordan kommer det egentlig til udtryk? Hvordan kan man være en god allieret med? Gennem en workshop vil Sabaah i samarbejde med Natasha Al-Hariri sætte spot på homofobi i baglandet, og give perspektiver på håndteringen af det, samt inddrage festivalgæsternes egne oplevelser med privilegier og intersektionalitet.

#Transidentiteter:

Transvestit, transseksuel, transkønnet, født i den forkerte krop. Hvad vil det egentlig sige at være transkønnet – og hvad kan man faktisk ikke sige? Kom og bliv klogere på transidentiteter; på samfundsstrukturers mand-kvinde forståelser og hvad der er muligheder og helt umuligt.

#Minoritet i minoriteten:

LGBT+ befolkningen er en minoritet i samfundet. Men hvad hvis man har andre minoritetsidentiteter, fx med sit handicap? Kom og hør Sarah Gleerup fortælle, hvilke erfaringer man kan have som minoritet i minoriteten og bliv klogere på privilegier, usynliggørelse og repræsentation fra et perspektiv du måske ikke hører fra hver dag.

#Parade-forberedelse:

Sammen med Uni-Corny Camp afholder Roskilde Rainbow Room Roskilde Festival Pride Parade. Kom og vær med i optoget, der går gennem campingområdet og ender i fest i Unicorny Camp i DreamCity.

#Feministisk Selvforsvar:

Feministisk selvforsvar adskiller sig fra andre former for selvforsvar, idet den analyserer volden, man forsvarer sig imod og søger at forklare den fortsatte vold kvinder og køns-minoriteter udsættes for. Man behøver ikke at have nogen speciel form for fysisk styrke for at deltage.

#Fra homofobi til empati:

Hvad er det for en erkendelse, der skal til, for at man går fra at være fobisk overfor noget til faktisk at deltage aktivt i kampen for lige rettigheder – som allieret. Kom og hør Fahad Saeed og Natasha Al-Hariri lægge for i kampen for lige rettigheder – og deltag selv i bevægelsen, der får alle med.

#Normkritik – hvad og hvorfor

Hvad er normer, og hvordan påvirker de os som mennesker? Hvem skaber dem, og hvorfor har de så stor indvirkning på os? Anna Wandel-Petersen vil give os alle et crash course i samfundsstrukturer, så vi bliver bevidste om, hvad der er usynligt men alligevel så afgørende imellem os.

PROGRAM

 • Søndag d. 30. juni
  16.00-17.00 Minoritet i minoriteten - minoritetetnisk
 • Mandag d. 1. juli
  13.00-14.00 Fra homofobi til empati
  16.00-17.00 Transidentiteter
 • Tirsdag d. 2. juli
  13.00-14.00 Minoritet i minoriteten - handicap
  14.00-15.30 Parade (pyntning, tale og afgang fra RRR til Dream City)
 • Onsdag d. 3. juli
  13.00-14.00 Feministisk Selvforsvar
  16.00-17.00 Fra homofobi til empati
 • Torsdag d. 4. juli
  13.00-14.00 Normkritik - hvad og hvorfor
  16.00-17.00 Minoritet i minoriteten - minoritetetnisk
 • Fredag d. 5. juli
  13.00-14.00 Minoritet i minoriteten - handicap
  16.00-17.00 Transidentiteter
 • Lørdag d. 6. juli
  13.00-14.00 Feministisk Selvforsvar
  16.00-17.00 Normkritik - hvad og hvorfor