DER ER EN CHIP I DIT ARMBÅND

PUBLICERET ONSDAG 19.6.2019

Fra i år har alle armbånd en chip, men det er op til dig, om du vil bruge det til at betale med, og om du vil benytte dig af dets andre muligheder.

Det skal være let og enkelt at være gæst på Roskilde Festival, og vi mener, at et chiparmbånd kan hjælpe med at skabe en smartere festivaloplevelse fremover. 

I de kommende år vil du med et bip kunne bruge chippen som adgang til festivalen, indgangsbooking, Special Camping og meget mere. I år udforsker vi et begrænset antal funktioner på chiparmbåndet, så vi kan blive klogere på, hvor chiparmbåndet giver en bedre oplevelse for alle.

Du vil i år kunne bruge chippen, når du skal bytte dine genbrugsglas i boderne. Hvordan det foregår, kan du læse meget mere om her.

Hvis du har lyst, er det også muligt at koble dit betalingskort til armbåndet. Herefter kan du bruge dit armbånd til at betale for mad og drikke i udvalgte boder på festivalområdet samt følge dine køb i appen ’RF Wallet’ (udkommer inden festivalen).

Alle armbånd har en chip, men det er op til dig, om du vil bruge det til at betale med, og om du vil benytte dig af dets andre muligheder.

Læs mere om chiparmbåndet, data og dets anvendelsesmuligheder her.

Chiparmbånd - fra ankomst til afgang for billetkøbere
 
 1. Ankomst til venteområde
  Du har pakket og er klar til Roskilde Festival 2019. Det er lørdag 29. juni, og klokken er ved at nærme sig 16:00, hvor campingarealerne åbner. Du skal ligge i L og har derfor forud for festivalen købt en indgangsbooking til East. Da du ankommer til venteområdet i East, viser du din festivalbillet og din indgangsbooking og får et midlertidigt armbånd på. Dette skal du have på, når du løber ind på pladsen og sætter dit telt op.

 2. Velkommen på pladsen!
  Puha, du har nu bikset og bakset for at slå dit telt op, og du kan nu slå dig ned i campingstolen. Inden du glemmer alt om, at du blot sidder med et papirarmbånd om håndleddet, så planlæg allerede nu dit besøg til et af billethusene, der ligger ved indgangene. Du skal nemlig veksle dit midlertidige armbånd til det normale Roskilde Festival-armbånd før mandag 1. juli kl. 08:00.

 3. Sådan får du dit Roskilde Festival-chiparmbånd på
  Du har fundet vej til et af billethusene og skal nu have dit armbånd på. Det, du skal gøre, er at stikke lappen frem, vise din festivalbillet igen, og få sat dit nye Roskilde Festival-armbånd om håndleddet. Den eneste nye ting ved dit armbånd i år er, at den nu indeholder en chip.

 4. Sådan gør du brug af chippens funktioner
  For at gøre brug af chippens funktioner skal du hente appen ‘RF Wallet’. Her kan du administrere dine genbrugsglas. Du kan også vælge at tilkoble dit betalingskort og bruge chiparmbåndet som betalingsløsning i udvalgte boder på festivalområdet.

 5. En drink i de nye genbrugsglas
  Det er nu onsdag, og du er på vej ind mod den indre del af festivalpladsen. Du skal se åbningskoncerten på Orange Scene med Silvana Imam – en ikonisk begivenhed! På vej til koncerten svinger du forbi en bod for at tanke op på de flydende sager. I år er engangsglassene skiftet ud med genbrugsglas, og du betaler derfor 5 kroner for glasset oveni prisen på din første drikkevare. Skål! Lad koncerterne begynde!

 6. Byt dit brugte genbrugsglas til et nyt
  Efter koncerten finder du vej til drinksboden med dit tomme genbrugsglas. “En mer’ tak!”, siger du i boden og bytter dit brugte genbrugsglas til et nyt. Her betaler du blot prisen for din nye drikkevare, da du allerede har betalt for glasset ved at medbringe dit brugte.

 7. Gem genbrugsglasset på dit armbånd 
  Når aftenen er slut, og du skal hjem i soveposen, kan du aflevere dit brugte genbrugsglas i en af drinksboderne og få det lagt på dit chiparmbånd. Så slipper du for at betale de 5 ekstra kroner for glasset, når du igen i morgen skal starte dagen ud med en forfriskning.

 8. Sådan holder du styr på dine genbrugsglas
  Du er i tvivl om, hvor mange genbrugsglas du har på dit chiparmbånd og henter derfor appen ’RF Wallet’. Appen kan kobles til dit chiparmbånd og kan derfor fortælle dig, hvor mange genbrugsglas, du har liggende. Du kan også overføre genbrugsglas til dine venner – så kan de jo købe en drink med til dig, når det bliver deres tur til at give en runde.

 9. Festivalen lakker mod enden
  Dine hvide sneakers er ikke længere hvide, du kan nærmest ikke snakke fordi, du skrålede så meget med til The Cure og Janelle Monáe i går, og dét du glæder dig allermest til nu, er bare at komme hjem i din egen seng. Du pakker det gode gamle festivaltelt sammen og smider det om på ryggen. På vej hjem i toget åbner du ‘RF Wallet’ og ser at du har samlet penge for fire glas på dit chiparmbånd. Det fulde resterende beløb fra dit chiparmbånd vil du automatisk få overført til dit betalingskort, kort efter festivalen, hvis du har tilkoblet betalingskortet i appen.