UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2019

PUBLICERET ONSDAG 4.9.2019

Vi står netop nu med en af de største ungdomsgenerationer nogensinde. Men måske også den mest ensomme. Faktisk peger undersøgelser på at op i mod hver tiende ung, føler sig udenfor et socialt fællesskab.
Samtidig bliver der stillet højere og mere ambitiøse krav til den individuelle unge, og perfekthedskulturen gennemsyrer alt lige fra uddannelsessystemet til sociale medier.
På Ungdommens Folkemøde 2019 vil Roskilde Festival være til stede for at sætte fokus på solidaritetens og fællesskabets betydning for fremtiden. Vi har en ambition om at understøtte aktiv stillingtagen og modet til at skabe forandring. Fordi vi tror på, at en festival kan udløse og forstærke en bevægelse af unge, der vil andet og mere end bare sig selv og sine nærmeste.

Program for Roskilde Festivals stand, Ungdommens Folkemøde 2019


TORSDAG 5. SEPTEMBER 
09:30 Rapolitics
Kom og giv dig selv og resten af Ungdommens Folkemøde et verbalt spark i røven og en række respektfulde rim om solidaritet og fællesskaber.
To rappere fra Rapolitics hjælper dig med at formulere din bedste one-liner, øver rytme og flow og tager det med i en fælles rap.

10:45 Spørgetime v. booker Thomas Jepsen
Kom og mød booker Thomas Sønderby Jepsen og stil ham alle de spørgsmål, du brænder inde med.
Hør mere om hvordan man booke de upcoming bands, der spiller på festivalen, og prøv at få ham til at fortælle røverhistorier om alle dine yndlingsbands.

11:30 In It Together – Lukket Workshop
I denne workshop undersøger vi, hvordan vi er sammen i fællesskaber.
Vi ser på hvor de findes, hvordan de organiseres og på hvordan vi er sammen i dem på.

13:00 Åben Stad
Kig forbi staden til en snak om Roskilde Festival.
Vidste du f.eks. at vi i 2020 laver festival for 50ende gang?
Eller at man kan starte på festivalen som frivillig når man er fyldt 16 år?

14:15 Orange Together
Du kender måske Cards Against Humanity, men har du hørt om Roskilde Festival spillet 'Orange Together'?
Dansk Kvindesamfund stiller op i staden til et kortspil der udfordrer vores opførsel overfor hinanden, når vi er sammen på festival. Hvordan swiper man til højre IRL? Kom og få svar på det og meget mere.

FREDAG 6. SEPTEMBER
09:30 In It Together – Lukket Workshop
I denne workshop undersøger vi, hvordan vi er sammen i fællesskaber.
Vi ser på hvor de findes, hvordan de organiseres og på hvordan vi er sammen i dem.

10:45 Spørgetime v. booker Stefan Gejsing
Kom og mød booker Stefan Gejsing og stil ham alle de spørgsmål, du brænder inde med. Hør mere om hvordan man booke de upcoming bands, der spiller på festivalen, og prøv at få ham til at fortælle røverhistorier om alle dine yndlingsbands.

11:30 Ordskælv
Ordskælv vil afholde en talk omkring fællesskab og solidaritet. De vil her fortælle om, hvordan de sætter fokus på det via deres arbejde.

13:00 RoFH – Boys In Make-Up
Roskilde Festival Højskole sætter maskulinitet på programmet for en eftermiddag, og inviterer den danske ungdom til en make-up session. De stiller spørgsmålet: Hvad gør det ved ens selvopfattelse når normativ identitet, clasher med ens forventninger?

Læs mere om Roskilde Festivals engagement i Ungdommens Fællesmøde her

Ungdommens Folkemøde 2019 skydes i gang torsdag 5. september 09:00 i Valbyparken i kraft af Sankt Annæ Gymnasies kor, der indtager Store Scene. Koret består af hele 80 sangere, og de får selskab af organisationen Alsang, der har inviteret en af Danmarks største kvindelige stemmer i form af Barbara Moleko til at synge for. Efter fællessangen vil statsminister Mette Frederiksen (S) levere åbningstalen.

Se programmet for de store scener her