296 ANSØGNINGER: TAK FOR DEN STORE INTERESSE FOR VORES OPEN CALL

PUBLICERET TORSDAG 31.10.2019

Der er i alt blevet søgt om 203.500.000 kroner til projekter, der giver et rygstød til unge i bevægelse.

Modet, engagementet og handlekraften til at gøre en forskel lever og har det godt.

Det kan vi konstatere på baggrund af den store interesse for vores til dato mest ambitiøse Open Call, som åbnede d. 31. oktober. Her donerer vi et tocifret millionbeløb til projekter, der styrker unges handlemuligheder og skaber forandring gennem, musik, kunst, aktivisme, socialt engagement, miljø og klima.

Hvert år donerer vi hele overskuddet fra Roskilde Festival til initiativer, der arbejder for at skabe bedre vilkår for børn og unge.

Normalt kan man ikke ansøge om donation, men i anledning af den kommende Roskilde Festival nr. 50 har vi valgt, at en overvejende del af overskuddet fra 2019 skal gives i forbindelse med et open call. 

Roskilde Festival har sine rødder i en ungdomskultur, der drømte om at forandre verden, og som gjorde noget aktivt for at opnå den forandring. Vi ser det samme engagement i dag. Overalt i verden stimler unge sammen, råber op og maner til handling. De kræver bæredygtighed - både socialt, økonomisk og klimamæssigt.

Det er det engagement, vi gerne vil støtte med vores Open Call.

296 ansøgninger

Ansøgningsfristen er nu overstået, og vi er i gang med at behandle de mange ansøgninger til projekter.

I alt har vi modtaget 296 ansøgninger fra foreninger og organisationer, der arbejder for og med ungeSamlet er der blevet søgt om 203.500.000 kroner.

Hvad støtter vi?

Vi støtter projekter, der søger at skabe en positiv forandring i samfundet, og som enten er skabt af, med eller for børn og unge. Vi donerer både til store og små projekter, igangværende initiativer og nye ideer inden for:

  • Musik
  • Kunst
  • Social Forandring
  • Miljø og klima

Det maksimale donationsbeløb per projekt er 1,5 millioner kroner.

Hvem kan ansøge?

Foreningen Roskilde Festivals overordnede formål er at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge samt at støtte almennyttigt, humanitært og kulturelt arbejde.

Vi kan kun støtte almennyttige organisationer – vi giver også gerne støtte til flere organisationer, der går sammen om fælles projekter. Dette Open Call retter sig primært mod danske donationsmodtagere. Projekter kan dog godt ligge uden for landets grænser.

Listen over de udvalgte modtagere bliver offentliggjort 30. januar.

Læs mere om vores donationsstrategi og vores værdigrundlag.

ARTIKEL OPDATERET 19. DECEMBER