THOM YORKE OG PUSHA-T TIL ROSKILDE FESTIVAL

PUBLICERET MANDAG 7.10.2019

Den indflydelsesrige Radiohead-frontmand Thom Yorke solodebuterer på Roskilde Festival 2020 og får følgeskab af stjerne-rapperen Pusha-T og The Whitest Boy Alive. I alt offentliggør vi 12 nye kunstnere til Roskilde Festival nummer 50.

Thom Yorke har ikke kun skabt sig en evigt fremadskuende og eksperimenterede karriere som frontfigur i Radiohead.

Hans efterhånden 15 år lange solokarriere har været som en lydrejse med konstante udforskninger af alternativ og ulmende klubmusik, atmosfærisk filmmusik og følelsesladede lydkollager.

Thom Yorke er tilmed produktiv som aldrig før. Den forgangne sommer udgav han sit tredje soloalbum, det roste Anima, der efterfulgte vinterens isnende soundtrack til filmen Suspiria.

Thom Yorke

Nu har vores programlæggere overtalt ham til at spille sit eneste show i Skandinavien i 2020.

Her tænder han for maskinerne på festivalens næststørste scene, Arena, sammen med sin gruppe Tomorrow's Modern Boxes bestående af Yorkes flerårige producer og samarbejdspartner Nigel Godrich og kunstneren Tarik Barri, der er ansvarlig for showets filmiske og visuelt overvældende scenografi.

The Whitest Boy Alive

Dagens offentliggørelser tæller desuden et længe ventet gensyn med norske Erlend Øyes uhøjtidelige og herligt dansable gruppe The Whitest Boy Alive, der ligesom Thom Yorke gæster Roskilde Festival 2020 som et eneste stop i Skandinavien.

Rapveteranen Pusha-T er en stadigt stigende stjerne på den amerikanske rap-himmel. Han opnåede global opmærksomhed med albummet Daytona i 2018, og ved siden af stillingen som direktør for Kanye Wests pladeselskab G.O.O.D. Music har han som politisk aktivist engageret sig i Third Strike Coming Home-initiativet til støtte for livstidsindsatte narkotikadømte fanger i amerikanske fængsler.

CHAI

Fra den anden side af Stillehavet kommer den japanske elektrorockkvartet, CHAI, der tager livtag med, hvordan en japansk kvinde forventes at se ud.

Endeligt kan fans af melodisk, guitarbaseret indie-rock glæde sig til et hensyn med de americana-smagende Whitney og til The No Ones, der blandt andre tæller de tidligere R.E.M-medlemmer Peter Buck og Scott McCaughey.

Disse 12 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes (UK)
Mura Masa (UK)
Pusha-T (US)
The Whitest Boy Alive (NO/DE)
Whitney (US)
CHAI (JP)
Death by Unga Bunga (NO)
Hugorm (DK)
Land of Kush (CA/EG)
The No Ones (NO/US)
Old Man Gloom (US)
Tropical Fuck Storm (AU)

Køb billet