TYLER, THE CREATOR, TLC OG THOMAS HELMIG TIL ROSKILDE FESTIVAL

PUBLICERET TORSDAG 28.11.2019

Den kompromisløse rapper Tyler, The Creator bliver hovednavn på Roskilde Festival, og R&B-ikonerne i TLC giver deres første koncert på dansk grund. Thomas Helmig vender tilbage med et helt særligt show, når han optræder på festivalen for syvende gang. I alt 30 navne bliver føjet til programmet.

Den 50. udgave af Roskilde Festival byder på en af tidens mest kompromisløse og polariserende rappere og producere: Tyler, The Creator.

Den californiske kunstner med det borgerlige navn Tyler Okonma besøgte festivalen for første gang i 2011 med hip hop-kollektivet OFWGKTA og har siden udviklet sig til at være et globalt kulturfænomen. I dag kan han både kalde sig sanger, sangskriver, pladeproducer, musikvideoinstruktør, festivalarrangør, modedesigner og grafiker.

Tyler, The Creator

Han brød igennem som kynisk og aggressiv rapper, men i takt med den nye status som superstjerne har Tyler, The Creator også vist sig fra en mere melankolsk, sårbar og eventyrlysten side. Senest på albummet Igor fra 2019, som sikrede ham en førsteplads på den amerikanske Billboard-hitliste.

Tyler Okonma er kendt for at lege med koncertformatet, og det bliver netop i skikkelse af karakteren ”Igor”, at Tyler, The Creator indtager Roskilde Festivals største scene.

Dagens offentliggørelse indeholder desuden Roskilde-debutanterne i den amerikanske R&B-gruppe TLC. Sommerens koncert bliver deres første i Danmark.

TLC

TLC slog igennem som trio i 90’erne, og hits som ”Waterfalls”, ”No Scrubs” og ”Unpretty” har medvirket til, at TLC den dag i dag står som en af de bedst sælgende kvindelige grupper i verden med flere end 65 millioner solgte plader.

Blandt de i alt 30 nye tilføjelser til programmet i 2020 finder man også det amerikanske metalband Deftones, der spillede sin første koncert uden for USA på netop Roskilde Festival for snart 24 år siden.

To generationer af Helmig

21-årige Hugo Helmig debuterer på festivalen, imens Thomas Helmig må siges at være veteran på Roskilde Festival.

Første gang han optrådte på Orange Scene var i 1986 med bandet Thomas Helmig Brothers, og når han til sommer igen træder ud på Orange Scene, bliver det hans syvende koncert på festivalpladsen.

I 2020 vender han tilbage med en helt unik koncert, der er sammensat særligt til Roskilde Festivals publikum. Det bliver den ene af bare to koncerter, han giver hele næste år, og Helmig garanterer, at den bliver uden sidestykke.

Listen byder desuden på en stribe nye, lovende kunstnere fra det danske vækstlag.

Disse 30 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

Tyler, The Creator (US)
Thomas Helmig (DK)
Alex Cameron (AU)
Deftones (US)
TLC (US)
Tom Zé (BR)
Unge Ferrari (NO)
Ak Dan Gwang Chil (KR)
Amenra (BE)
Bremer/McCoy (DK)
Cage the Elephant (US)
Cate Le Bon (UK)
Conjurer (UK)
Guiss Guiss Bou Bess (FR/SN)
Hjalmer (DK)
Hugo Helmig (DK)
Lingua Ignota (US)
Lisa Morgenstern & Bulgarian Voices Berlin (DE)
Rapsody (US)
Svalbard (UK)
Weval (NL)
Anansi (SE)
Bette (DK)
Ganger (DK)
Josephin Bovién (DK)
Joyce (DK)
Jung (DK)
Kaaliyah (DK)
Mekdes (DK)
Tessa (DK)

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort bl.a. Taylor Swift, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, The Whitest Boy Alive og Pusha-T.

Køb billet