BALSTYRKO DK

Favoriser
Mere om kunstneren
Spotify
Instagram
Det danske trekløver åbner atter til sit charmerende parallelunivers med balkan-smagende, dub-ficeret popmusik.

Balstyrko er tilbage!

Trekløveret – som består af Ane Trolle, Blæs Bukki og Anders ’Ormen’ Christophersen – kreerede et sjaskcharmerende skævt parallelunivers, da de først trådte frem som ensemble tilbage i 2007.

Deres debutplade, Jagten paa noget, var et kalejdoskopisk troldspejl, hvor vi bevægede os fra Ane Trolles vanedannede honningrøst til Blæs Bukkis dybe mandevokal og dennes orddriblerier.

Groovet var tungt og tilbagelænet, som om Tom Waits stod og svingede dirigentstokken et sted ude i skyggerne. Og forkærligheden for dub, reggae og balkanmusik lod sig heller ikke fornægte.

Hvad end Balstyrko jagtede, så fandt de det så sandelig. Ligesom musikelskere sikkert fandt sig et nyt yndlingsnummer i den vidunderligt vuggende ”Intet stopper helt”. Siden er Balstyrkos musik blevet en fast bestanddel af DR’s populære madprogram Nak & æd.

Trekløveret fandt også vej til Roskilde Festival i 2009, hvor de spillede for et tætpakket telt med et sprudlende seksmandsband, som leverede et håndspillet organisk feel i forhold til de digitale studieproduktioner.

Balstyrko er i færd med at arbejde på en ny plade, som loves ude i 2021. Så forvent trygt at gruppen har masser af nye sange med i rygsækken, når de vender tilbage til Roskilde Festival.

Det bliver balstyrisk godt!