BIG THIEF US

Favoriser
Scene
TBA
Show
Fredag 2. juli 2021
Kraft og intimitet fra en af indie-scenens mest anpriste og elskede bands


2019 var virkelig året, hvor kvartetten Big Thief steg helt op på indierock-stjernehimlen.

I foråret udgav Brooklyn-bandet deres tredje album, U.F.O.F. En samling sælsomme, spøgelsesagtige folksange indspillet i en skov i staten Washington, leveret af fire musikere der havde kanaliseret en særlig kraft og synkronisering. I efteråret udgav Big Thief Two Hands, et album de havde indspillet kort efter i Texas-ørkenen, som byttede forgængerens lagdelte, omhyggelige skønhed ud med mere rå live-indspilninger.

Big Thief havde allerede et imponerende bagkatalog og en ivrig fanskare, ligesom sanger og sangskriver Adrienne Lenkers soloudgivelser også skabte skønhed på en mere nedbarberede facon. Men i 2019 krystalliserede deres omdømme som en af genrens bannerførere. Begge Big Thief-plader endte på adskillige årslister i 2019.

Vil du have en smagsprøve på, hvad de kan live? Bare klik her for en intens live-performance med en af bandets allerbedste sange, "Not". Du vil hurtigt mærke kemien, der bliver eksplosiv på scenen.

Bandet ved, hvordan de gør deres lyd mere rocket, når de spiller live. Lenker og hendes bandmedlemmer kan tage genrer som country, indierock, folk og klassisk rock og forene dem i Big Thiefs særegne udtryk. De lyder kraftfulde og delikate på én gang – en påmindelse om hvor meget et band kan udrette inden for standardrammerne af to guitarer, bas og trommer.

Du har en en særlig oplevelse i vente, når Big Thief spiller på Roskilde Festival 2021. Glæd dig til at opleve et af de mest roste og elskede indie-bands netop nu.