CHAI JP

Favoriser
Scene
TBA
Show
Fredag 2. juli 2021
Bered dig på et rent sansebombardement, når disse japanske festaber optræder på Roskilde

CHAI er en lille bid af Japans populærkultur på Roskilde Festival. Samtidig er de en stor bid af alting på én gang. En overflod af alt, der er muligt.

Mana, Kana, Yuki og Yuna er de fire medlemmer i bandet – to enæggede tvillinger og to venner. De spiller et sprudlende og stramt mashup af pop, R&B, funk, rock og hip-hop (vi sagde alting, gjorde vi ikke?). I Japan udgiver de musik hos moderselskabet Sony og har opnået stor succes.

CHAI nyder også en indie-succes på tværs af kontinenterne i øjeblikket. To albums, Pink (2018) og Punk (2019), er blevet udgivet af velansete indielabels i den vestlige verden, Burger Records (US) og Heavenly (UK).

Det japanske bands selverklærede mission er at demontere og undergrave forestillinger om det nuttede, som bandmedlemmerne oplever som undertrykkende i Japan. I stedet foretrækker de at fejre menneskelig ufuldkommenhed. Dybest set handler det om empowerment! Ifølge en anmeldelse minder CHAI om The Go-Go's, hvis de spillede arkadespil i en enorm hal – deres våben er optimisme og energi, og de inviterer alle til at være med i spillet.

Når CHAI spiller live, iklæder de sig matchende tyggegummilyserøde joggingdragter, og de udfører simple synkroniserede dansebevægelser. Deres musik er en brusende, funky cocktail af bankende trommer, svuppende synthesizere og sukkersøde vokalmelodier. Deres melodier skifter i ren ping-pong fra den ene idé til den næste med svimlende hastighed, så du skal hænge på! Vi kan til gengæld garantere, at det er umuligt at overvære en CHAI-koncert uden at trække på smilebåndet og nyde det. Disse fire kvinder ved bestemt, hvordan man holder fest!