DABABY US

Favoriser
Scene
TBA
Show
Onsdag 30. juni 2021
Én af de mest overbevisende nye rapstjerner gør entré på Roskilde Festival


DaBaby er uophørligt rappende. Det tager ikke mere end få sekunder i hans sange, før han skærer introen af og kaster sig ud i sin vokale akrobatik. Dette er en kunstner, der har en masse på hjertet!

DaBaby, den hårdkogte 28-årige Charlotte-baserede rapper, er rykket lige ind i centrum af musiktidsånden. Han er rappens skinnende nye stjerne – én hvis stråler synes at forbinde alle.

Han har skabt sensation på baggrund af en række fremragende, højprofilerede gæsteoptrædener. Stort set alle pop-rap-hits har lidt DaBaby-præg over sig. I 2019 medvirkede DaBaby i sange af moderne sværvægtere som Chance The Rapper, Lizzo, Lil Nas X og Post Malone.

DaBaby har en karakteristisk lyd, og det har gjort ham til en stjerne – og en meget eftertragtet samarbejdspartner. Han gør sig i korte, to-minutters kampsange, han rapper med stor variation – og han har selvfølgelig sit yndlingsudråb ("vroom!"), som han generøst drysser ud over sine tracks. Han er kendt for sin absurde kæphøjhed – og hans liveshows og skøre musikvideoer viser en knivskarp humor.

Du har sikkert hørt hans kæmpehit "Suge", som er fra hans lige så succesfulde debutalbum Baby On Baby, som han udgav i starten af 2019. Som om det ikke var nok, gav DaBaby os yderligere et album senere i 2019: KIRK (nærmest selvbetitlet; hans rigtige navn er Jonathan Lyndale Kirk), som er dedikeret til hans afdøde far.

Før da spyttede han mixtapes ud i en lind strøm (vi har talt 13 af slagsen forud for udgivelsen af debutalbummet). DaBaby var også en del af hip-hop-magasinet XXL's Freshman Class i 2019 (er man med dér, stiger sandsynligheden for et gennembrud markant). Tjek hans bidrag til XXL's cypher i samme forbindelse. De samme ord, men med et andet beat, er også at høre i “XXL”, som lukker KIRK-pladen.

Denne baby har vokset sig stor, og vi ser gevaldigt frem til at byde DaBaby velkommen til Roskilde Festival 2021.