DEFTONES US

Favoriser
Scene
TBA
Show
Onsdag 30. juni 2021
Atmosfæriske metalhelte tilbage på Roskilde 


Deftones var en del af kursændringen i metalæstetikken tilbage i 90'erne, da de gjorde deres hårdtslående entré på musikscenen. De blev fanget i strømmen af nu-metal, men arbejdede sig hastigt videre ud af tidens snævre genreklassificering.
 

Frontmand Chino Moreno og resten af bandet havde store visioner for deres lyd, som inkorporerede eksperimenterende ambiance, shoegazer-hvirvlen og metalliske brøl. 

Den storhyldede Sacramento-kvintet har aldrig forladt deres kunstneriske værdier, når de skaber følelsesmættet, romantisk tung musik. Deftones har en særegen lyd og står som hårdtarbejdende alternativt metalband side om side med navne som Tool og Faith No More. 

I 2020 udgav Deftones deres niende album, Ohms, som er fyldt med bandets karakteristiske skønhed-møder-brutalitet, og som står frem som bandets måske mest tilgængelige plade siden mesterværket White Pony fra 2000.

Første gang Deftones vovede sig uden for USA, spillede de på Roskilde Festival. Det er 24 år siden. Bandet er nået højt og langt siden da. De har længe haft et ry som et fabelagtigt liveband. 

Når Deftones spiller, har de en stor alsidighed at trække på. Bandet bevæger sig smidigt fra det bulldozer-brutale til det meditative og skrøbelige ved hjælp af bredspektret distortion og Chino Morenos uortodokse vokalmelodier. Bliv ikke overrasket hvis Moreno vover sig ind i moshpitten, griber dine hænder eller synger dig ind i ansigtet. Det er alt sammen en del af Deftones' intense liveshow. 

Når Deftones spiller på Roskilde 2020, bliver det deres sjette show her.