FKA TWIGS UK

Favoriser
Scene
TBA
Show
Torsdag 1. juli 2021
Sindsoprivende følelser fra en af denne generations mest interessante kunstnere

FKA twigs er en stjerne. Og hun har ingen interesse i at være stjerne i en traditionel forstand. Hun laver urokkeligt idiosynkratisk musik og undviger rampelyset, når hun kan.

Hun har en slags lydmæssig eventyrlighed med sig, både når hun optræder live og udgiver musik.

Det oplevede man første gang tilbage i 2014, da hun udgav debuten LP1. Det var som et besøg fra en anden galakse: Hun præsenterede futuristiske og fordrejede soundscapes baseret på triphop og 90'er-lænende R&B.

Opfølgeren, Magdalene (2019), har taget hendes lyd i en ny retning (anmelderne elsker det!). Sammen med producer Nicolas Jaar har hun bygget et dybt, flerdimensionelt univers af lyd, der balancerer menneskeligt nærvær og teknologisk distance.

Pladen kalder på ånden fra ikonoklastiske talenter som Kate Bush og Björk, mens det cementerer egen unikke personlighed. FKA twigs er i fuld kontrol af sine mørkeste følelser, som skaber hendes helt egen lyd og identitet.

Hun ved præcis, hvordan hun tager udtrykket med på en livescene (se denne optræden). Faktisk er FKA twigs skabt til at være på en scene. Det er ikke nok at høre hende. Man er nødt til at se hende. Hendes visuelle sprog er lige så vigtigt som hendes musik.

Den engelske kunstners liveshows er som hendes konceptuelle musikvideoer: teatralske, med fortryllende dans, masser af kostumer og rå, utøjlet sensualitet.

Hendes stemme er det store højdepunkt. En luftig sopran der er endnu mere uafrystelig live, og som altid stiller sig lige i spotlyset.