HIGH ON FIRE US

Favoriser
Scene
TBA
Show
Torsdag 1. juli 2021
Doom møder thrashmetal – i en afstraffende MotörSabbath-blanding.

Bare fordi man kan lide at spille tungt, betyder det ikke, at man skal spille langsomt. Bare spørg Matt Pike, frontmand for den fyrige Oakland-baserede metaltrio High On Fire, der har lavet bulder og brag i over 20 år.

Pike stod først i front for det skelsættende stonermetalband Sleep, som foretrak musikken mere langsom og psykedelisk. I High On Fire spytter Pike og hans to støjkolleger Black Sabbath-stiliserede riffs ud i thrash-tempo.

High On Fire spiller med en vis loyalitet over for den klassiske heavy metal, der trækker spor tilbage til genrepionerer som Motörhead (én af Pikes guder). Og High On Fire er så sandelig en af de mest afstraffende og muskulære power-trioer siden salig Lemmys band. De har bidraget til at bringe den tunge musik ind i det 21. århundrede med deres lydmæssige afklapsninger via opspeedet doom og stonermetal.

High On Fire har udgivet otte albums. Deres seneste, Electric Messiah, udkom i 2018. De har arbejdet med Kurt Ballou (Converge-guitarist og mesterlig metalproducer) på de seneste tre albums, og han har pakket dem ind i den helt rigtige sludgede, kraftfulde lyd, som deres riff-fyldte metal har brug for.

Bandet vandt deres første amerikanske Grammy i 2019 for 'bedste metal-optræden', hvor de slog andre favoritter fra metallens mainstream. Spørger du os, er det meget fortjent og på høje tide, for du ikke finder mange bands derude, der giver alt, hvad de har i sig, når de spiller live, som High On Fire gør.

Der er en grund til, at deres livealbums har fået titlen Spitting Fire Live, for sådan føles det! Stående foran en mur af forstærkere skruet op til 11 slipper Matt Pike og bassist Jeff Matz en tordenstorm fri, som får knoglerne til at ryste på selv den mest rutinerede metalfan. Volumen alene gør deres liveshows til noget af en oplevelse og bidrager til bandets voldsomme æstetik. High On Fire har fundet en ny trommeslager i Chris Maggio (Wear Your Wounds), der kender alt til at hamre massivt på tønderne i piskende tempo.

Du bliver høj på denne ind-til-benet, hurtige og raserende metal fra de erfarne kræfter i High On Fire, når de vender tilbage til Roskilde Festival.