HOLLY HERNDON US

Favoriser
Scene
TBA
Show
Torsdag 1. juli 2021
Herndon har en AI, som du kan opleve IRL i en stribe sublime og eksperimenterende popharmonier


Hjælper teknologien os med vores relationer, og frigør den os så vi kan være mere menneskelige sammen? Eller gør den det stik modsatte?

Lad os spørge Holly Herndon om det. Hun er en af de vigtigste eksperimenterende kunstnere derude netop nu.

Siden hun trådte ind på musikscenen i 2012, har hun med succes skabte grænsesøgende musik, der bor et sted mellem elektronisk og avantgarde-pop. Hendes laptop er blevet hendes mest intime instrument, har hun selv hævdet. Med det som instrument har hun bygget sit eget stemmebehandlingssystem, som hun bruger, når hun optræder live.

Holly Herndon har for nylig fået tildelt en doktorgrad i musikalsk komposition fra Stanford University, og med sine klubmusik-forbindelser og supportjobs for Radiohead bygger hun bro mellem den akademiske verden og popkultur.

Til sit seneste album, PROTO (2019), har hun sammensat et ensemble af sangere. Hun har også lavet en AI (kunstig intelligens) og kaldt den Spawn. Under prøverne med sit menneskekor lyttede Spawn til, hvad gruppen komponerede og efterlignede den for at skabe sin egen musik.

Som du kan forestille dig, er den menneskelige stemme det centrale instrument i dette projekt. Og den opererer på mange mystiske og forunderlige måder. Hvis du lytter til den himmelstræbende pophymne "Eternal", vil du næppe forstå et eneste ord, der bliver sunget, men lyden alene skaber forbindelse til noget smukt. På andre tidspunkter ("Bridge") lyder det lidt skræmmende som en kvindelig version af HAL 9000 nedsænket i vand.

Alle stemmer er stærkt digitalt processeret, hvilket udvisker opdelingen mellem menneske og robot. Spørgsmålet er, om det er behageligt eller det stik modsatte?

Når Holly Herndon sætter sit udstyr op på Roskilde Festival, vil Spawn være der et sted inde i lyden. Denne koncert vil være et levende leve bevis for, at kunstig intelligens og kunst kan sameksistere på ikke-forudsigelige og spændende måder.