KELLY LEE OWENS UK

Favoriser
Scene
TBA
Show
Lørdag 3. juli 2021
Intim techno-pop


Kelly Lee Owens arbejder fra et sted i skyggerne. Sådan lyder hendes musik i hvert fald. Hendes mørke og alligevel atmosfæriske og velklingende techno-pop udtrykker sig som hemmeligheder, der afsløres.

Hun er en kunstner med en øjeblikkelig popappel – en person med en nærmest naturlig evne til at producere melodier, der gør, at du straks ønsker at sætte kroppen i bevægelse. Hun kom først på musikradaren via samarbejder med navne som Daniel Avery og Ghost Culture, men verden skulle snart erfare, at denne producer besidder en særlig evne til at skabe musik, der virkelig får dig til at føle noget.

De norske smagsmagere hos Smalltown Supersound er helt sikkert enige. De udgav en ep med hende efter at have hørt hendes hyldest til Arthur Russell, "Arthur". Som medvirkende i Daniel Averys hit "Drone Logic" og med et senere remix af norske Jenny Hval på ep'en Oleic viste Kelly Lee Owens helt fra begyndelsen, at hun var én, man skulle tage alvorligt.

Hendes debutalbum blev udgivet til åbne arme i 2017, og det fastslog hendes position som medlem af techno-fællesskabet med mulighed for at nå endnu længere ud. Hun debuterede på Roskilde Festival det følgende år.

I 2019 vendte Kelly Lee Owens tilbage med en dobbelt single, "Let It Go"/"Omen". “Omen” er bygget på en lidt skummel basflimren, mens “Let It Go” er perfekt til sætte gang i dansegulvet på de fancy klubber (og på Roskilde!).

Hun lavede også et samarbejde med Jon Hopkins på det stjernestirrende og hoppende track "Luminous Spaces". Det startede egentlig som et Owens-remix af Hopkins' "Luminous Beings", men forvandlede sig snart et track i egen ret, som duoen arbejdede tæt sammen om i studiet.

I august 2020 udkommer hendes længe ventede andet album.

Kelly Lee Owens har fuld kontrol over, hvordan man opbygger et livesæt, der går fra det drømmende og frodige mod det mere hektiske. Når hun vender tilbage til Roskilde Festival, vil hun sandsynligvis medbringe en masse nye sange.