KENDRICK LAMAR US

Favoriser
Scene
Orange
Show
Torsdag 1. juli 2021
Rappens kongelige geni vender tilbage til Roskilde Festival


Elvis var kongen af rock'n'roll, Aretha Franklin var dronningen af soul, og Michael Jackson var kongen af pop. King Kendrick (du har hørt "King Kunta", ikke?) hyldes retmæssigt som en ny krone-bærer.

Han er uden tvivl den mest anerkendte rapkunstner fra sin generation. Han har gjort den svære bedrift at tilfredsstille både anmeldere og et kommercielt marked uden at gå den mindste smule på kompromis med nogle af sine visioner. Samtidig har han fået respekt og støtte fra de kæmper, der har inspireret ham.

Da Kendrick Lamar første gang spillede på Roskilde Festival, var året 2013, og han havde netop udgivet sit storroste album, Good Kid, M.A.A.D. City. Da han vendte tilbage i 2015, havde han vokset (endnu større) vinger: Han havde udgivet mesterværket To Pimp a Butterfly, og måden, hvorpå han indtog Orange Stage, var en magtdemonstration af dimensioner.

Rapperen og sangskriveren har vundet masser af priser. Alt for mange til at nævne her – men det er især bemærkelsesværdigt, at han vandt den prestigefyldte Pulitzer Prize for albummet DAMN. (det var første gang, dommerne anerkendte et værk uden for genrerne klassisk og jazz).

Kendrick Lamar har opbygget et imponerende bagkatalog gennem hele sin karriere, og det virker som en evighed siden (vi er tilbage i 2011), at Dr. Dre, Snoop Dogg og The Game hyldede Kendrick Lamar som 'The New King of the West Coast'.

Og vi har ikke engang nævnt hans mixtapes, hans debutudspil, Section.80, hans gæsteoptrædener, hans Black Hippy-crew og meget mere. Han har bevist igen og igen, at han er én af de største kunstnere derude.

Lamar har samarbejdet med et væld af producenter, instrumentalister, sangere og rappere, for eksempel Dr. Dre, MC Eiht, Sounwave, Rihanna, SZA og James Blake. Han har kontrakt med det uafhængige label TDE (Top Dawg Entertainment), og han har været en stor del af at tage dén forretning til helt nye højder.

Black Panther: The Album blev udgivet i 2018 og er soundtracket til den Oscar-vindende film Black Panther. Lamar kuraterede og co-producerede albummet, som også er kilden til tre af hans top 10-hits.

Vi glæder os til at byde Kendrick Lamar velkommen tilbage på Orange Scene på Roskilde Festival 2021. Det bliver massivt!