MAYHEM NO

Favoriser
Scene
TBA
Show
Fredag 2. juli 2021
Black metal-legender er tilbage i storform

Det norske black metal-band Mayhem anses som pionerer på den norske black metal-scene. Sammen med bands som Immortal, Gorgoroth og Darkthrone var Mayhem med til at sætte Norge på verdenskortet med deres afstraffende version af black metal.

Mayhems karriere har været kontroversiel på grund af deres voldelige sceneoptrædener og dødsfald af flere bandmedlemmer.

Vokalist Per Yngve Ohlin ('Dead') begik selvmord i 1991, og guitaristen Øystein Aarseth ('Euronymous') blev dræbt i 1993 af det tidligere bandmedlem Varg Vikernes ('Count Grishnackh').

Med bandets berygtede liveshows og udgivelsen af en genredefinerende demo og EP (Pure Fucking Armageddon og Deathcrush) fik Mayhem hurtigt oparbejdet en loyal fanskare. Men drabet på Aarseth førte til, at bandet midlertidigt gik i opløsning lige før udgivelsen af deres debutalbum De Mysteriis Dom Sathanas – et album der hyldes som en vaskeægte black metal-klassiker.

I dag består Mayhem af Necrobutcher (bas), der er et originalt medlem, Hellhammer (trommer), der har været en del af bandet siden 1988, Attila (vokal) og Teloch og Ghul (guitarer).

Mayhems musik var med til at definere black metal, som skubbede metalscenen væk fra den dominerende speed metal.

Mayhems post-Aarseth-udgivelser er meget eksperimenterende, og det berygtede band fortsætter med at få mest muligt ud af black metal-genren.

I 2019 vendte Mayhem tilbage med et nyt album, deres sjette. Den passende betitlede Daemon rummer alt, du kunne håbe på fra Mayhem: en ætsende mørkepalette, hvor bandet lægger sig i selen med en rastløs og eventyrlysten lyd, der værdigt står side om side med deres allerede legendariske kanon af genre-definerende værker.

Fans af alt ekstremt, gør klar til Mayhems tilbagevenden til Roskilde Festival i 2021.