RÜFÜS DU SOL AU

Favoriser
Scene
TBA
Show
Fredag 2. juli 2021
Eufori og melankoli går hånd i hånd, når dette australske band spiller


Bandets navn lyder mere som et feriested, man aldrig ønsker at forlade, når først man er der.

Det er lidt af den samme fornemmelse, man får med Rüfüs De Sol, når man dykker ned i deres musik.

De er en australsk trio – bestående af medlemmerne Tyrone Lindqvist, Jon George og James Hunt – der producerer lækker dancepop, som flirter med house. Med andre ord: Musik der er så solslikket og piña colada-klar, som du nogensinde kan forestille dig.

Den australske trio har formået at skabe en imponerende niche i et voksende marked for dancepop.

Rüfüs Du Sols debutalbum, Atlas fra 2013, var et stort hit, der nåede nummer ét på den australske hitliste og rummede en række fremragende singler som "Desert Nights", "Take Me" og "Sundream". Det er ingen overraskelse, at de er blevet en af landets største eksportsucceser. Bandets andet album, Bloom, følger klart og kraftigt trop. Det klatrede til nr. 1, og melodien "You Were Right" er blevet et massivt hit langt ud over de australske landegrænser!

Solace, deres seneste udgivelse, blev indspillet i Venice Beach, et andet sted domineret af sollys (det er åbenbart brændstof for disse drenge). Det har fået endnu flere til at få øjne og ører op for Rüfüs Du Sol, mens bandet selv søger efter det dér skønne krydsfelt mellem dancemusikkens højder og de indadvendte elektroniske dybder.

Rüfüs Du Sol leverer en lyksalig omgang af salige beats, flydende synths og sandede maracaer, alt sammen understøttet af Tyrone Lindqvists hypnotisk nonchalante vokal.

Bandet spillede på Roskilde Festival i 2017 (dengang blev de bare kaldt Rüfüs), og hvis du var der, husker du det nok endnu. I 2021 er de tilbage til en sen nattefest. Trioen, der arbejder bag trommer, keys og guitarer, skubber deres sange ind i en ny dimension, mens de prøver at omdanne vores Arena-scene til en pumpende natklub. Melankoli møder eufori, og den gode følelse af Rüfüs Du Sols musik vil helt sikkert få dig til at danse omkring.

Hvis du vil have en prøvesmagning på, hvad bandet kan live, så fang deres stolstilede livealbum optaget i et ellers mennesketomt Joshua Tree (se video her).