RAPSODY US

Favoriser
Scene
TBA
Show
Torsdag 1. juli 2021
Kommende stjernerapper fejrer sort kvindelighed 


Rapsody
 er en rapper fra North Carolina, der er vokset frem af hård uafhængighed, fra at føle sig tilsidesat og udeladt af rappens mandeklubber og til at blive en feteret kunstner på sine helt egne præmisser. Hun er her nu – og hun har magten med i de knyttede næver! 

Rapsody bragte berømmelse til sit navn på grundlag af sit andet albumudspil, Laila's Wisdom (2017). Hun hjalp med at sparke døre ind, som ellers havde været lukket for kvinder i dét selskab siden 1997. 

Med en fremtoning, der synes at trække på både Jay-Z (hun udgiver i øvrigt på hans Roc Nation) og Lauryn Hill, er hun en historiefortæller, og hun blander intelligens med en tør humor. Rapsodys legende flow afspejles af en ofte skiftende produktion, som balancerer nostalgi med fremtidsrettede visioner.  

Rapsodys identitet som sort kvinde i denne kunstform har været et udbredt tema i de fleste af hendes sange. På alle hendes albums har hun kommenteret den sorte kvindes rolle i hip-hop. 

Eve, hendes tredje album, består af 16 numre, hver og én en hyldest til hendes helte blandt sorte kvinder, der har inspireret hende – fra Cleopatra og Sojourner Truth til Aaliyah og Michelle Obama.  

Eve er blevet kaldt ét af årets bedste rapalbums og lyden af en dygtig kunstner, som er ved at blive en afgørende én, der ikke blot gør krav på sin plads i genren, men i verden. 

Sammen med sit band, som hun kalder The Stormtroopers, vil Rapsody indtage Roskilde Festival 2020. Forvent pludselige temperaturstigningerforvent sand kvindepower og forvent et stærkt show fra en kommende hip-hop-stjerne!