SLOWTHAI UK

Favoriser
Scene
TBA
Show
Fredag 2. juli 2021
Northampton-rapperen Slowthai får sandheder frem med sin unikke grime-punk


England har leveret en masse fremragende nye rappere i de senere år. Men hvis der er én, der virkelig skiller sig ud, er det 25-årige Tyron Frampton aka Slowthai (han plejede at mumle, så hans venner kaldte ham Slow Ty. Han taler højt og tydeligt nu!).

Slowthais hip-hop er ikke rigtig grime, men det rummer grime'de elementer: Det er kras og råt i både lyd og budskab. Hans højrøstede, nervepirrende syn på Storbritannien rummer masser af referencer (indsæt The Streets, The Specials, Dizzee Rascal, Slaves), men føles bragende originalt på grund af hans ukuelige personlighed.

Hans rap er kompromisløs og skarp. Hans vers er fyldt med punkpastiche og poesi og rummer en underliggende, allestedsnærværende charme.

Siden debutpladsen, Nothing Great About Britain (2019), kom på gaden, har der været stor opmærksomhed omkring Slowthai.

Pladens billede af England er fængslende, potent og dystert. Et land der er opdelt, ulige og hvor den yderste højrefløj fylder alt for meget i hverdagsbilledet. Nå ja, han kalder i øvrigt også den engelske Dronning Elizabeth for et bestemt c-ord.

Al denne opstand skydes af sted på et alsidigt musikalsk bagtæppe, fra beskidt og hektisk punk ("Doorman") til minimale, ildevarslende strygere og skarpe beats ("Dead Leaves"). Og se så lige hans pladecover, som opsummerer det hele: Det viser Slowthai nøgen i gabestokken foran et socialt boligbyggeri beklædt med det britiske flag. 

På det seneste har Slowthai medvirket i sange med navne som Rico Nasty, Gorillaz, Slaves, Denzel Curry, Mura Masa og Flume. Alle vil gerne have en bid af Slowthai, og han ikke alene komplementerer deres lyd – han løfter sangene til noget bedre.

I 2021 udgiver Slowthai sit andet album, TYRON. Det er næppe at tage munden for fuld, at forventningerne er helt i top.

Har du set live-optagelser fra Slowthai-koncerter? De er vilde og voldsomme! Sammen med dj, producer og mc Kwes Darko leverer han hidsige versioner af sine sange i et tempofyldt og glødende flow. Han pisker sine publikummer til at hoppe omkring, moshe og lave circle pits, mens bassen får synsfeltet til at flimre, beatene klikker som brækkende knogler, og elektronikken summer og raser.

Slowthai giver nok en udstrakt langfinger til et smuldrende moderne Storbritannien, men han tilbyder samtidig et glimt af håb gennem sin musik. Gå ikke glip af det!