SVALBARD UK

Favoriser
Scene
TBA
Show
Lørdag 3. juli 2021
Knusende kommentar til det moderne liv leveret af punkfodret metalband 


Bristol-bandet Svalbard er et skarpskåret udbrud af vrede, så eksplosivt at dine ører næsten brænder af. De er en krigserklæring mod alt, der er galt i denne moderne verden, og hele molevitten er sat til et smukt og stramt soundtrack.
 

Grundlaget for Svalbards sange er brusende riffs og en følelse af konstant fremdrift, der har fået vitaminindsprøjtninger fra både piskende punkrock og monstrøs metal. Svalbard henter inspiration i alt fra melodisk hardcore, post-hardcore og til tider black metal. Og selv i deres mørkeste og tungeste øjeblikke drysser de melodi ind over, som giver en følelse af eufori (og håb, måske?). 

Bandet bærer deres krigeriske, blødende hjerter til åbent skue. Sangtitler som "Feminazi?!", "Unpaid Intern" og "Revenge Porn" viser en vilje til at fange tidsånden samt et ønske om at løse disse problemer i samme omgang. 

Kerrang! har kaldt bandets album It’s Hard to Have Hope “one of the most fantastically creative heavy records you will hear in 2018”. Ver helt enige!

I 2020 udgav de deres tredje album med den depressionstunge titel When I Die, Will I Get Better, som viser yderligere udvikling hos bandet. De er stadig edderrasende, men i lydbilledet vil du nu bemærke elementer fra shoegazer, som går hånd i hånd med de lydmæssige eksplosioner.

Svalbard er også en intens liveoplevelse. Frontkvinde Serena Cherrys blanding af rene og (for det meste) skrigende vokaler kaster sig ind i en malstrøm af guitarer og piskende trommer. Bandet kommer mod dig med fuld fart!