TARRUS RILEY FEAT. DEAN FRASER & BLACK SOIL BAND JM

Favoriser
Scene
TBA
Show
Lørdag 3. juli 2021
Gør dig klar til de vuggende backbeats, når reggaevidunderet Tarrus Riley indtager scenen


Tarrus Riley er en af de mest lovende navne fra den anden generation af Jamaicas rootsreggae-sangere. Han er søn af Jimmy Riley, der har haft en lang karriere som solokunstner og som tidligere medlem af The Uniques og The Techniques.

Ligesom sin far har Riley har en blød, nuanceret tenorvokal. Hans først forbindelse til den jamaicanske musikscene var dog som dancehall-dj (under navnet Taurus).

Riley lærte sig selv at spille keyboard og flere percussioninstrumenter og begyndte at skrive sine egne sange, hvoraf mange rummede stærke rastafari-temaer.

Hans første album, Challenges, blev produceret af den jamaicanske saxofonist Dean Fraser. Det kastede et par store reggaehits af sig, heriblandt sangen "Larger Than Life."

Fraser producerede også Rileys anden plade, Parables, som blev udgivet i 2006 og havde gæstebesøg af den legendariske rytmegruppe Sly Dunbar og Robbie Shakespeare. Den indeholdt endnu en stor single i "She's Royal".

Riley har optrådt mange gange med sin far, som sammen med Tarrus' mor, Lavern Tatham, agerer mentor og aktivt støtter sønnikes karriere.

Rileys sange bevarer båndene til den jamaicanske roots-tradition, mens han stadig formår at skabe en moderne lyd. Hans markante scenetilstedeværelse har givet ham nye publikummer overalt, hvor han spiller. Han er en stærk kraft på den internationale reggaescene. Og på Roskilde Festival havde vi fornøjelsen af ham sidst i 2011.

Vug med når Tarrus Riley i selskab med Dean Fraser og backingbandet Black Soil Band får solen til at skinne ekstra kraftigt over Roskilde Festival.