THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA SE

Favoriser
Glam-disco-rockende som om vi er i 80'erne atter engang


Tjek lige din kalender. Året melder muligvis 2020. Men netop dette band bladrer tilbage til et sted i 1980'erne. Tilbage til en tid hvor rockbands spenderede masser af penge på hårprodukter og lædertøj. Tilbage til en tid hvor David Coverdale var konge, og klassisk rock bare var rock.

The Night Flight Orchestra startede i 2007 som et sjovt sideprojekt for Soilwork-vokalist Björn "Speed" Strid og den daværende turnerende guitarist David Andersson – de fik snart følgeskab af bassist Sharlee D'Angelo (Arch Enemy/Witchery) – for at hengive sig til en forkærlighed for de mest iørefaldende hjørner af 70'erne og 80'erne.

Forestil dig det svenske band Ghost, blot uden alle satan-referencerne – så nærmer vi os det udtryk, som The Night Flight Orchestra præsenterer. Begge bands deler en påskønnelse af sukkerholdige melodier, riffs i læssevis, AOR, power ballader, glam og endda lidt disco – og klassiske rockbands som Journey, Foreigner og REO Speedwagon.

The Night Flight Orchestra udgav deres debutalbum, Internal Affairs, i 2012. På grund af medlemmernes travle turnéplaner med både Soilwork og Arch Enemy var det svært at finde tid til at spille live, så det tog yderligere et år, før de debuterede på scene.

Med deres tredje album, Amber Galactic (2017), havde bandet underskrevet med de tyske mastodonter Nuclear Blast, og lige da det blev udgivet, annoncerede de endnu et album, Sometimes the World Ain't Enough, som udkom i 2018.

Undervejs har bandet kun skærpet og finjusteret deres sangskrivningsfærdigheder. Lyden er større og bredere og med melodier, der stræber efter himlen. Det er fremragende materiale – og du kan være sikker på, at der ikke er den mindste antydning af ironi. The Night Flight Orchestra elsker de store sange med de endnu større omkvæd. Hjemme i Sverige har det ført til en velfortjent Grammis-nominering.

Kom og tag på en flyvetur med dette orkester, når de overbeviser dig om, at vi er i 80'erne atter igen. Når deres sange spiller, tror du på dem!