WHITNEY US

Favoriser
Scene
TBA
Show
Torsdag 1. juli 2021
Americana-smagende indie-pop

Whitney er et band, ikke en person. Deres bløde, løvfaldsindie er bygget op omkring sangskrivningen fra makkerparret Julien Ehrlich og Max Kakacek.

Den sammenblander nuancer af americana og klassisk guitarpop til en muldjordsfarvet helhed.

Ført an af Ehrlichs bløde falset berettede gruppens debutalbum Light Upon the Lake (2016) om knuste hjerter og længslen mod forgangne tider (lyt til “No Woman” og ”Golden Days”). Chicago-bandet spillede på Roskilde Festival samme år, og de charmerede alle, der lyttede med.

Nu er Whitney tilbage med mere. Et nyt album har lige set dagens lys, og bandet vender tilbage til Roskilde Festival.

Whitney leverer noget ganske særligt på en livescene. Ehrlichs fløjlsbløde vokaler synges fra bag trommesættet, og duoformatet udvides til et syvmandsband, der bygger flotte arrangementer omkring Whitneys sjælfulde sange. Det er ikke så mærkeligt, at deres shows er blevet beskrevet som "transcendentale".

Whitney udgav deres andet album Forever Turned Around i august 2019. På tværs af 10 sange udstiller Ehrlich og Kakacek dødelighed, tvivl, kærlighed og venskab i et bredspektret format. På en singlesnigløber fra tidligere i år formåede de sågar at gøre en Dolly Parton-sang til deres egen. Og i forlængelse af det lod de inspirationerne stå helt åbne med coverpladen Candid. Ambitioner og evner står helt i vatter hos Whitney.

Det lover godt for deres tilbagekomst til Roskilde Festival.