YOLA UK

Favoriser
Scene
TBA
Show
Fredag 2. juli 2021
En stemme med saft og kraft der synger bittersøde country-soul-melodier lige fra hjertet


Der er meget langt fra at bo på gaden i Bristol til at slå igennem i Nashville. Det er ikke desto mindre det imponerende træk, som Yola, med det fulde navn Yola Quartey, har gjort over de sidste par år.

Hvis der er én ting, du bemærker og straks forelsker dig i, er det hendes stemme! Måden den markerer sig på hendes debutplade, 2019-udspillet Walk Through Fire: en lækker servering af country-soul og triste kærlighedssange, bakket op med violin, mandolin, Wurlitzer og produceret af Dan Auerbach fra The Black Keys og udgivet på hans eget Easy Eye-label.

Og det er ikke bare den store, blafrende flamme i Yolas kraftstemme, der imponerer. Den sande magi ligger i dens dybde af følelser og erfaring, og en dynamik der strækker sig fra hvisken til fuldblæst powersang, ofte blot i løbet af et par verselinjer.

Det er en stemme, mange har hørt uden at vide det. Siden hun var 18 år, har Yola udlånt sine vokal- og sangskrivningsfærdigheder til en lang række kunstnere – fra Katy Perrys festsange til Will Youngs popballader og Chase & Status' dansable affærer. Hun har også turneret med Bugz in the Attic og arbejdet med Massive Attack.

Da hun lancerede sin solokarriere i 2016 (hun flyttede fra England til Nashville), kom svaret øjeblikkeligt: Hun modtog en pris hos Americana Music Association Awards og generelt en varm velkomst i Nashville, en by der har omfavnet hendes musik så hurtigt, at det er blevet hendes andet hjem. Ud over at komme til at arbejde med Dan Auerbach blev hun også gjort til æresmedlem af Brandi Carliles The Highwomen-supergruppe.

Med en gang til gammel country, orkestral popmusik og klassisk soul udtrykker Yola en stor forkærlighed for retrolyde, uden at hun selv lyder som ren pastiche. Hun er blevet sammenlignet med kunstnere som Dusty Springfield og Sandie Shaw.

Klik du dig en tur igennem Youtube (se for eksempel her, her og her) og du vil hurtigt opdage, at Yola er en lige så fantastisk sanger live, som hun er på plade. Hendes melodiske, resonansrige sang er så altopslugende, at den er som et kæmpeknus af alle, der er inden for rækkevidde. Hendes søde melodier spilles fornemt op af et fremragende backingband, så der er lagt op til en koncert med de store følelser blafrende i luften, når Yola giver koncert på Roskilde Festival.