32 NAVNE ER KLAR TIL 2021

PUBLICERET TIRSDAG 16.6.2020

Dagens offentliggørelse byder både på de evigt opfindsomme Tyler, The Creator og FKA twigs, ligesom Thom Yorke giver sin eneste skandinaviske koncert i 2021 på Roskilde Festival. I alt 32 musiknavne er klar til næste års musikprogram – heriblandt to helt nye.

Selvom der endnu er mere end et år til, løfter Roskilde Festival i dag sløret for en del af musikprogrammet for festivalen i 2021.

Deltagerne kan se frem til at opleve det evigt eksperimenterende multitalent Tyler, The Creator på Orange Scene, og britiske FKA twigs medbringer sin lydlige eventyrlighed, der understreger, hvorfor hun er en af sin generations vigtigste stemmer lige nu.

Begge navne var på programmet i år, og ligesom Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes (ovenstående billede) bliver de ført med videre til næste års festivalplakat.

TLC

 

Desuden gæster R&B-ikonerne TLC festivalen. I 90’erne hittede de stort med singler som ’Waterfalls’ og ’No Scrubs’, og i 2021 giver de deres første koncert i Danmark. Også The Whitest Boy Alive med den karismatiske nordmand Erlend Øye i front er med på programmet, når de giver deres eneste skandinaviske koncert på Roskilde Festival i 2021.

Mayhem 

To helt nye tilføjelser
I dagens offentliggørelse finder man også to musiknavne, der ikke var på plakaten i år. De norske black-metal-pionerer i Mayhem kommer til Roskilde Festival med albummet ’Daemon’ fra 2019. Gruppen var med til at definere black metal-genren og blev lige dele berømt og berygtet for sine voldsomme sceneoptrædener i de sene 80’ere og først i 90’erne.

I den mere fredsommelige afdeling finder man den engelske superproducer Floating Points. Bag navnet gemmer sig den kritikerroste elektroniske komponist Sam Shepherd, og hans koncerter er kendt for at kombinere de meditative seancer med pumpende eufori for de danseglade. Han besøger Roskilde Festival 2021 med en nattekoncert, hvor alt kan ske.

 

Floating Points

Roskilde Festival programchef, Anders Wahrén, udtaler:

”For os har det været vigtigt at bære nogle af de navne videre, som vi tror på er både væsentlige og stærke til næste år. Her er Tyler, The Creator og FKA twigs helt centrale, for de er to yngre kunstnere, der konstant arbejder med deres egen lyd og fornyer koncertformatet. Deres koncerter er altid en ny oplevelse.”

”Musikprogrammet på Roskilde Festival 2021 bliver ikke et spejl af den festival, der skulle have været, for vi hverken kan eller vil overføre et fuldt program. Lige nu er der både en pandemi og et nødvendigt opgør med racisme på dagsordenen. Historisk set bliver de store dagsordener også bearbejdet i kunsten, og derfor holder vi selvfølgelig en del af programmet åbent for at bringe nye, relevante navne i spil.”

Kelly Lee Owens

Disse 32 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

TYLER, THE CREATOR (US)
THOM YORKE TOMORROW'S MODERN BOXES (UK)

AFRICA EXPRESS PRESENTS IN C MALI (INT)
FKA TWIGS (UK)
FLOATING POINTS (UK)
MAYHEM (NO)
MOSES SUMNEY (US)
THOMAS HELMIG (DK)
TLC (US)
THE WHITEST BOY ALIVE (NO/DE)

AK DAN GWANG CHIL (KR)
CATE LE BON (UK)
CHAI (JP)
DANISH STRING QUARTET & DREAMERS' CIRCUS (DK)
GIRL IN RED (NO)
GYEDU-BLAY AMBOLLEY (GH)
HIGH ON FIRE (US)
HOLLY HERNDON (US)
KELLY LEE OWENS (UK)
LAND OF KUSH (CA/EG)
LINGUA IGNOTA (US)
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA (SE)
THE NO ONES (NO/US)
OBJECT BLUE (DJ) (CN)
OLD MAN GLOOM (US)
RWAYSS (MA)
SAMPA THE GREAT (AU)
SENI REAK JUARTA PUTRA (ID)
SICARIA SOUND (DJ) (UK)
TARRUS RILEY FEAT. DEAN FRASER & BLACK SOIL BAND (JM)
USTAD SAAMI (PK)
YOLA (UK)

LÆS MERE HER