ROSKILDE FESTIVAL GØR STATUS EFTER ET ÅR MED COVID-19

PUBLICERET TIRSDAG 23.3.2021

Mandag aften afholdt vi i Foreningen Roskilde Festival vores årlige generalforsamling. Det blev til et overskud på 8,1 millioner kroner.


Oven på et mildest talt usædvanligt år mødtes medlemmerne af Foreningen Roskilde Festival, som er foreningen bag Roskilde Festival, mandag aften til vores årlige generalforsamling, som for anden gang blev afholdt digitalt.

Bestyrelsen fremlagde det økonomiske resultat efter et år, hvor begivenheden Roskilde Festival for første gang nogensinde blev aflyst.

Foreningen Roskilde Festival forlod 2020 med et overskud på 8,1 millioner kroner, som alene skyldes, at dele af foreningens udgifter er fritaget for moms. Overskuddet er derfor genereret af en momskompensation, som knytter sig til året 2019. Momskompensationen modtages nemlig med et års forsinkelse. Det betyder altså også, at foreningen kun i begrænset form vil modtage kompensation i 2021, da foreningen ikke afholdt Roskilde Festival i 2020.

Til sammenligning kunne vi efter festivalen i 2019 donere mere end 18 millioner kroner til initiativer, der på hver deres vis arbejder for at give unge en stemme. Samme år fik de handlende og serviceforeningerne et samlet overskud på 31,5 millioner kroner.

Så det er bestemt ikke vores organisation alene, som er hårdt mærket af aflysningen i 2020. Tabet har mange forgreninger.

Bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival, som den tegner sig nu. Fra venstre: Matias Møl Dalsgaard, Olav Hesseldahl, Marianne Ifversen, Thomas Windfeldt Arnø, Mie Levi Fenger og Gry Dahl-Jensen.

Farvel til formanden
Lars Frelle-Petersen, der har siddet som formand for Foreningen Roskilde Festival siden 2019, tog afsked med foreningen ved generalforsamlingen. Det skyldes, at han ved årsskiftet tiltrådte som departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. En stilling som ikke er forenelig med at være bestyrelsesformand.

Nye medlemmer af bestyrelsen
På generalforsamlingen blev de allerede siddende medlemmer Gry Dahl-Jensen og Matias Møl Dalsgaard genvalgt til bestyrelsen. Matias Møl Dalsgaard var på forhånd indstillet som formandskandidat af bestyrelsen, og torsdag den 25. marts konstituerer bestyrelsen sig formelt med formand og næstformand.

Bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival består efter generalforsamlingen af Thomas Windfeldt Arnø, Gry Dahl-Jensen, Matias Møl Dalsgaard, Mie Levi Fenger, Olav Hesseldahl og Marianne Ifversen.

Roskilde Festival er non-profit, og det fulde overskud går efter endt festival direkte til velgørende formål. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 405 millioner kroner til udlodning.